Fashion

Het juiste ondergoed voor jou

Dion1648 views

Er zijn verschillende redenen om niet al te licht te denken over de keuze voor het juiste ondergoed. Of het nu een primaire motivatie is of niet, je wilt dat je kroonjuwelen comfortabel en veilig opgeborgen zijn. Daarnaast nemen we je het natuurlijk niet kwalijk dat je er ook graag goed uit wilt zien in alleen in je ondergoed. Iets met vrouwen en zo. Daarom is het hoog tijd om het eens serieus over ondergoed te hebben.

Katoen en synthetisch

Bij ondergoed denk je in eerste instantie aan het oude, vertrouwde katoen. Dat is zacht genoeg om comfortabel te zitten en het kriebelt je edele delen niet te veel. Sterker nog, het kan soms zelfs een beetje schuren. Maar we zijn mannen, dus dat kunnen we wel hebben. Synthetische stoffen zijn inmiddels ook gangbaar, vaak voor wat strakkere boxer shorts. Het voordeel is dat het als gegoten zit, maar het nadeel is dat je er snel van gaat zweten. Ze zijn wél sexy: je vormen komen er altijd mooi in uit, en dat is ook wat waard.

Bamboe om de ballen: duurzaam en zacht

Maar heb je al eens bamboe heren ondergoed geprobeerd? Het klinkt oncomfortabel, want het eerste dat wellicht in je opkomt is iets met volksstammen in de jungle. En panda’s die aan stokken knabbelen. De complete mindf*ck is dan ook dat ondergoed dat van bamboestof gemaakt wordt juist zijdezacht aanvoelt. Het zit ook lekker warm, en is in de koudere dagen van het jaar een fijnere plek voor de kroonjuwelen dan een katoenen onderbroek. Dat wil niet zeggen dat je je in de zomer letterlijk de ballen uit de broek zweet, want bamboestof ademt wel goed. Ben jij een moderne, milieubewuste man, dan is het goed om te weten dat bamboe een duurzaam alternatief is voor katoen of synthetische stoffen. Bamboe groeit namelijk zonder dat er extra water ingezet hoeft te worden en heeft ook geen bestrijdingsmiddelen nodig.

Als je van ondersteuning houdt

Linksdragend, rechtsdragend… als je vindt dat je beste vriend gewoon op z’n plek gehouden moet worden, dan is een wat strakker zittende onderbroek de juiste voor jou. Daarmee heb je ook geen gehannes wanneer je je broek aantrekt, en dat is ook een goed argument. Maar toch wordt er wel eens gefluisterd dat strakke onderbroeken een negatief gevolg hebben voor je zaadproductie, wat natuurlijk wel een dingetje is als je nog kinderen wilt kunnen krijgen. Hier bestaat echter weinig overtuigend bewijs voor. Wetenschappers raden het dragen van strakkere onderbroeken dan ook niet af.

Als je het er liever bij laat hangen

Sommige mannen hebben de ruimte nodig. Dat kan letterlijk zijn, in welk geval: gefeliciteerd! Maar ook als je in figuurlijke zin de ruimte zoekt, kom je bij dezelfde soort onderbroeken uit: flodderige boxershorts. Ze zitten heerlijk wanneer je geen broek aan hebt, maar wanneer dat wel het geval is, ben je vooral aan het zoeken waar je alle overtollige stof kwijt moet en aan welke van de naad je onderstel kan verblijven. Sommigen zweren er echter bij, dus al die ruimte moet wel echt z’n voordelen hebben.

Kan de slip nog?

Bij bepaalde generaties is het concept van de boxer short niet echt doorgedrongen. Oudere mannen geven vaak nog de voorkeur aan de oude, vertrouwde slip. Dat is een feite het compromis tussen een strakke en een ruime onderbroek: je zaakje wordt redelijk, als niet al te nadrukkelijk, op zijn plaats gehouden. Maar is een slip zo oubollig dat je er niet meer in gezien moet willen worden? Nee, wij vinden van niet. Er bestaan zeker ook slips die modern ogen, en met het juiste lichaam kun je met ieder soort ondergoed wegkomen, natuurlijk.

Geen ondergoed?

Freeballing noemen ze het wel eens, als man erop uit gaan zonder onderbroek aan. Dat roept natuurlijk glorieuze beelden van totale bewegingsvrijheid op en wellicht ook het gevoel van rauwe, woeste aantrekkelijkheid. De realiteit is misschien wat minder rooskleurig, hoewel ‘rooskleurig’ wel een gevolg van freeballing kan blijken te zijn. We vroegen in het verleden niet voor niets wel eens of alles kits was onder de rits. Direct contact tussen je rits of knopen en je geslachtsdeel of schaamhaar is een zeer onprettige ervaring. Voor ondersteuning van die claim kun je nog eens naar de film Turks Fruit kijken. Naast de rits heb je ook nog te maken met naden die je van onderaf je balzak terroriseren. Ondergoed is dus geen overbodige luxe.

Leave a Response