Films & Series

Het laatste seizoen van Game of Thrones komt eraan!

Jaro864 views
game of thrones

In het voorjaar van 2019 zal het 8eseizoen van Game of Thrones verschijnen. Helaas is het voor de grootste fans het allerlaatste seizoen. Al kan je dat ook anders bekijken. Misschien is het wel goed dat de serie ermee ophoudt en dat ze niet ellenlang het verhaal proberen te rekken. Al met al is 8 seizoenen voor een serie in principe prima. Bovendien hebben we aan het einde van seizoen 7 een hoop verhaallijnen zijn samengesmolten en dat er een hoop karakters dood zijn gegaan.

Wat weten we van seizoen 8 van Game of Thrones?

Jammer genoeg (of gelukkig, het is maar hoe je het bekijkt) is er nog vrij weinig bekend over het laatste seizoen van de hitserie. Dat is op zich bewonderenswaardig te noemen, aangezien de serie zo ongekend populair is en de landen waarin ze opnemen ook bekend zijn. Wel weten we dat iedere aflevering anderhalf tot twee uur kan gaan duren en dat het er 6 zijn. Dat is flink langer dan de afleveringen van alle vorige seizoen (behalve de laatste aflevering van seizoen 7). Het feit dat seizoen 8 het laatste seizoen is en dat er maar 6 afleveringen zijn, wordt dus ruimschoots gecompenseerd door het feit dat ze een stuk langer duren. Een exacte releasedatum is nog niet genoemd. Het enige wat de makers hebben gezegd is dat Game of Thrones seizoen 8 in het voorjaar van 2019 te bekijken is.

game of thrones 2

Welke regisseurs en acteurs zijn sowieso van de partij?

Bekend is gemaakt dat de eerste 5 afleveringen zullen worden geregisseerd door Miguel Sapochnik en David Nutter. De finale van het seizoen (aflevering 6) zal worden geregisseerd door David Benioff en D.B. Weiss. Dat belooft dus veel goeds. Ook is bekend gemaakt door de makers van Game of Thrones dat elke aflevering gemiddeld 15 miljoen dollar kost, dus je kunt wel nagaan dat het hele seizoen een hoop geld gaat kosten. Voor zo’n succesvolle serie hebben ze echter alles over. Ze weten dat deze investering uiteindelijk toch wel terugverdiend. Wat betreft acteurs weten we in ieder geval zeker dat Carice van Houten weer terugkomt in de serie. Zij is namelijk in de buurt gespot van de opnamelocaties van de serie. Ook zullen de acteurs met de belangrijkste rollen natuurlijk terugkomen. Het zou immers vreemd zijn als Jon Snow, Daenerys Targaryen of leden van de familie van Lannister en Stark ineens uit de serie zouden zijn gezet.

Een onverwacht einde

Verschillende acteurs hebben al door laten schemeren dat het slot van de serie erg onverwachts zal zijn. Dat klinkt natuurlijk goed. Een deel van het succes heeft Game of Thrones natuurlijk ook te danken aan het feit dat het een niet te voorspellen serie is. Genoeg om naar uit te kijken dus. Helaas duurt het nog wel een tijdje voordat het op tv komt. Aan de andere kant heb je nu misschien genoeg tijd om alle vorige seizoenen nog eens terug te kijken, zodat je weer helemaal op de hoogte bent. Hieronder nog eens de trailer van Seizoen 7:

Kijk jij ook zo erg uit naar het 8e seizoen van deze geweldige serie? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response