Lifestyle

Het maken van unieke cadeaupakketten

Redactie MannenNieuws406 views
Het maken van unieke cadeaupakketten

Ben jij van plan om zelf mooie cadeaupakketten te maken en te versieren? Dan ben je hier op het juiste adres! Cadeauverpakking begint bij de basis. Je trekt altijd je pakket in een mooi hoesje. De basis van je pakket mag ook gezien worden, dus je kunt ook gaan voor een mooie doorzichtige verpakking. Ik ga graag naar kringloopwinkels en vintagewinkels om een ​​leuke en goedkope basis te vinden voor mijn geschenkverpakkingen. Het assortiment van For You Gifts is bijvoorbeeld een goede winkel voor dit soort artikelen. Wat je moet weten voordat je aan de basis begint: Hoe groot is het pakket dat je wilt gaan maken? Hoe groot zijn de items die je erin wilt doen en hoe groot is de mand/doos of schaal die je nodig hebt? Door van te voren goed na te denken, bespaar je jezelf een hoop tijd en geld!

Vul het pakket met opvulling

De tweede fase van het inpakken van een cadeaupakket van het assortiment van For You Gifts is het vullen. Je kunt de mand, bak of doos die als basis gebruikt wordt leeg laten, dit doe ik regelmatig. In veel gevallen vind ik het toch leuk om de basis ergens mee te vullen. Bijvoorbeeld gebruik ik een rotan dienblad als basis en leg hier een mooie theedoek bovenop voor extra textuur. Je kunt ook watten, pakjes sisal (dat zijn die papieren muismatten), verfrommeld neutraal gekleurd inpakpapier of stro gebruiken om te vullen. Plaats de laag op de bodem van je cadeaupapier en vul later hier en daar een paar gaten.

Pak niet alles in, maar laat ook wat zichtbaar

Pak niet alles in, maar laat ook wat zichtbaar

Ik zou nooit alle cadeautjes zelf inpakken (tenzij ik bijvoorbeeld een adventskalender maak). Het mooie van cadeauverpakking is tenslotte dat je in ieder geval gedeeltelijk kunt zien wat erin zit! Zo ziet een lekker flesje bubbels eruit als een super feest, maar dan moet je het wel kunnen zien!  Als je wilt, kun je sommige cadeaus in mooi papier verpakken en andere juist weer niet inpakken. Zo krijg je het beste van twee werelden. Heb je iets van stof zoals een schort, babybroekje of een handdoek? Niet inpakken, gewoon oprollen en het lint er omheen doen, dat geeft meteen iets feestelijks en kun je het ergens neerleggen.

Het bouwen van het cadeaupakket

Laten we dan de cadeaupakketten gaan bouwen! Ik begin altijd met het grootste/zwaarste item. Het is het moeilijkst te verplaatsen. Werk dan van groot naar klein. Dan is het de moeite waard om te kijken hoe jullie cadeaus het beste bij elkaar passen. Plaats kleinere voorwerpen tegen grotere en vind een mooie balans. Ik probeer vormen en texturen te combineren met elkaar, maar dat lukt natuurlijk niet altijd. Ik mix ook graag groen in een cadeau voor balans. Een klein plantje in een terracotta pot bijvoorbeeld. Ik heb een tomaten- en zeekraalplant (in de moestuin) in de BBQ wrap gezet die ik voor mijn vader heb gemaakt. En in mijn laatste moederdagpakket zat een prachtig aardbeienplantje! Zo maak je het cadeaupakket altijd toch weer extra speciaal.

Leave a Response