Sport

Het mooiste voetbalveld ter wereld

Tom van Pinxteren2096 views

Het mooiste voetbalveld vind je in de mooiste voetbalstadions. Toch zijn er ook talloze voetbalvelden die prachtig gelegen zijn. Het is niet zozeer het veld zelf maar de omgeving die ze bijzonder maakt. Daarom in dit artikel de mooist gelegen voetbalvelden ter wereld.

Lofoten

Het mooiste voetbalveld van Noorwegen.

Je moet ervoor afreizen naar het noorden van Noorwergen, maar dan vind je wel een van de mooiste voetbalvelden ter wereld. De Lofoten is een groep eilanden. Henningsvær is het plaatsje waar een heel bijzonder voetbalveld ligt. Elke voetballer zou wel eens een balletje willen trappen in deze fantastische omgeving. Henningsvær stadion is een prachtig voetbalveld.

Ottmar Hitzveld stadion

https://www.instagram.com/p/16WaFWsgEg/?utm_source=ig_web_copy_link

Naast dat het een van de mooiste voetbalvelden is, is het Ottmar Hitzveld stadion het hoogstgelegen veld ter wereld. Het lig maar liefst 2000 meter boven zeeniveau. Daarom is het niet verstandig om hoog over te schieten. De bal is dan in het dal terug te vinden. De lokale amateurs van het Zwitserse plaatsje Gspon spelen er hun wedstrijden. Het veld is alleen per gondel te bereiken. Helaas groeit er geen echt gras op deze hoogte en is het gemaakt van kunstgras.

Adidas Futsal Park

https://www.instagram.com/p/CAkbFtsKme-/?utm_source=ig_web_copy_link

Midden in Tokyo is een voetbalveld te vinden. Op het dak van de Tokyu Toyoko warenhuis. Het kleine stadion geeft de mogelijkheid om een te voetballen in een van de drukste steden ter wereld. Het nadeel is wel dat wanneer de bal het veld uit vliegt, hij ergens in de drukke stad terechtkomt. 

Nuuk Stadion

https://www.instagram.com/p/BxJ9oHRhZcf/?utm_source=ig_web_copy_link

Het nationale elftal van Groenland is geen eens lid van de FIFA. Toch zijn ze in Groenland in het bezit van misschien wel het mooiste voetbalveld in de wereld. Het Nuuk Stadion ligt in de hoofdstad Nuuk. Het is de thuisbasis van Nagdlunguaq-48 en het nationale team. Het voetbalstadion heeft een capaciteit van 2000. De ligging in het landschap van Groenland is prachtig.

Bluetongue Stadium

https://www.instagram.com/p/B9D4QNugQeg/?utm_source=ig_web_copy_link

Stel je voor, je wandelt langs de oceaan tussen de palmbomen zo het stadion van je favoriete voetbalclub in. Voor supporters van de Central Coast Mariners FC  uit het Australische Gosford is dit het geval. Het Central Coast Stadium heeft plaats voor ruim twintig duizend mensen. Sinds 2011 is de baan verandert vanwege de nieuwe sponsor: Bluetongue Brewery. Het heeft een prachtige ligging aan het Brisbane Water.  Tijdens de een saaie wedstrijd kunnen de supporters genieten van het uitzicht op het zeewater. Dit voetbalveld heeft een adembenemende ligging. 

Voetbalveld in het bos

https://www.instagram.com/p/BaBlbflhL0_/?utm_source=ig_web_copy_link

Als je van bomen houdt is dit waarschijnlijk het mooiste voetbalveld van allemaal. Het veld ligt waarschijnlijk ergens in Rusland, maar op de kaart is het niet terug te vinden. De locatie is erg geschikt om te voetballen en ondertussen te genieten van de natuur. Een paar duizend bomen als toeschouwers zijn waarschijnlijk een stuk minder kritisch dan menig voetbalsupporter.

Dit zijn een aantal van de mooiste voetbalvelden ter wereld. Ze zijn het bewijs dat er niet per se een groot stadion nodig is om een locatie aantrekkelijk te maken om te spelen. Wel zijn het vaak moeilijk te bereiken locaties. Gelukkig zijn ook voetbalvelden met een minder mooie ligging prima om op te voetballen.

Leave a Response