Lifestyle

Het verhaal van Daniel Negreanu, een pokerspeler die multi-miljonair werd!

Jaro2007 views
daniel-negreanu

Veel mensen dromen ervan om ooit als professioneel pokerspeler geld te verdienen. Wie wil dat nu niet? Miljoenen euro’s verdienen met het spelen van een kaartspelletje? Dit is echter maar voor weinig mensen weggelegd. Je moet hiervoor uiteraard geweldig goed kunnen pokeren, maar daarnaast moet je ook met grote druk om kunnen gaan en onder deze druk de juiste beslissingen kunnen maken. Daniel Negreanu is zo iemand die over deze kwaliteiten beschikt. Hij verdiende tientallen miljoenen euro’s met het spelen van (online) pokerspellen.

Daniel Negreanu

Daniel Negreanu werd geboren in Toronto, Canada in 1974. De Canadees met Roemeense roots maakte in de jaren 90 voor het eerst kennis met het lucratieve kaartspel. Inmiddels is hij 43 jaar oud en heeft hij in totaal meer dan 30 miljoen dollar met het spelen van pokertoernooien. In 2014 werd hij zelfs uitgeroepen tot de bestverdienende pokerspeler aller tijden. Hoe begon het voor deze Canadese pokerspeler allemaal?

Wynn Game

Lees ook: De geschiedenis van blackjack!

De eerste toernooien

Daniel Negreanu speelde als tiener al veel poker met vrienden, volgens de Canadees zelf speelde hij zijne eerste potje poker op 15-jarige leeftijd. Hij stopte vervolgens met zijn middelbare school om in 1997 met voor het eerste met een professionele pokertoernooi mee te doen. Dat was in 1997 op 23-jarige leeftijd. Hij deed mee met het Heavenly Hold’em toernooi in Los Angeles en dat zelfde jaar ook met de World Poker Finals in Mashantucket. Echter viel hij bij beide toernooien buiten de prijzen… Het daaropvolgende jaar (1998) verging het de Canadees een stuk beter. Hij deed mee met een toernooi in Amerika waar hij gelijk de eerste prijs binnenhaalde.

30528499_limit2

World Series

Voor Daniel bleef het hier niet bij… Dit was het begin van een geweldige reeks toernooien met als gevolg zijn vijftigste geldprijs tijdens de World Series of Poker 2011. Onderweg ging hij meerdere keren ‘broke’, maar tegenwoordig behoort hij tot de rijkste pokerspelers ter wereld. Hij won meerdere WSOP bracelets en verdiende tot en met 2017 maar liefst $32.850.000 in pokertoernooien(!). Zijn grootste geldprijs won hij in 2014. Hij deed mee met het $1.000.000 The Big One for One Drop-toernooi en werd tweede. Daniel won daar een geldprijs van $8.288.001,-.

XC0P9339_1

Pokerstars Pro

Door de jaren heen heeft Daniel Negreanu de bijnaam ‘KidPoker’ gekregen, omdat hij als jong jochie zijn eerste toernooien speelde. Vandaag de dag maakt hij deel uit van het zogeheten ‘Team Pokerstars’. Dit is een team van het gelijknamige online-pokerplatform waarop de beste pokeraars ter wereld online hun wedstrijden spelen.

Daniel Negreanu

Lees ook: Kan ik legaal gokken in Nederland?

Speelstijl

Zoals we eerder schreven heb je meerdere kwaliteiten nodig om een goede pokerspeler te worden. Daniel Negreanu’s grootste kwaliteit is het lezen van tegenspelers. Daar heeft hij in het verleden veel handen mee gewonnen. Hieronder een video waarin deze kwaliteit goed naar voren komt:

https://youtu.be/WO8k47_lP0M

Tips

Als je ook miljoenen wilt verdienen met poker dan moet je net als Daniel Negreanu toernooien in Amerika, en dan met name in Las Vegas spelen. Toch kun je, mits het spelletje je een beetje ligt ook online op onder andere Pokerstars aardig wat verdienen. Via deze platformen speel je tegen andere pokeraars van over de hele wereld. Je kunt potjes spelen voor enkele centen, maar ook grotere potten waarbij je duizenden euro’s inlegt. In een interview met pokerharder.com werd Daniel gevraagd naar de 10 beste pokertips. Hier komen ze:

1. Speel niet elke hand. Fold eens wat vaker.
2. Speel nooit voor geld als je dronken bent.
3. Bluf niet alleen om het bluffen, kies je momenten!
4. Blijf niet in een hand alleen maar omdat je er chips in hebt zitten.
5. Call nooit iemand om hem ‘eerlijk’ te houden.
6. Speel geen poker als je boos, verdrietig of slecht gehumeurd bent.
7. Let constant op de kaarten die op de pokertafel liggen.
8. Pauzeer regelmatig en vermijd het spelen van extreem lange poker sessies.
9. Speel niet op te hoge limieten, ken je grenzen!
10. Kies altijd een poker spel dat past bij jouw vaardigheden, ervaring en bankroll

Daniel Negreanu

Documentaire

Twee jaar geleden is er een prachtige documentaire gemaakt over het leven van deze legendarische pokerspeler. Hoe hij van de zoon van twee Roemeense gastarbeiders uitgroeide tot een van de grootste pokerspelers ooit! De documentaire heet: “KidPoker – Daniel Negreanu the Poker Legend” en was tot voor kort nog op Netflix te zien. Helaas hebben zij hem uit het aanbod gehaald, maar je kunt hem nog steeds op andere websites bekijken. Hieronder de trailer van de documentaire:

 

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response