Gadgets

Het verschil tussen mannen en vrouwen qua smartphonegebruik

Jaro1217 views
smartphone man

Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Dit multifunctionele apparaat dient uiteraard als telefoon om mee te bellen en te sms’en, maar ook als fotocamera én als computer. Je kunt ermee internetten, videobellen en tegenwoordig kun je zelfs met je smartphone betalen. Met name de nieuwere telefoons zoals de populaire Apple iPhone X zijn de mogelijkheden oneindig. Zowel mannen als vrouwen gebruiken de smartphone. Toch zijn er verschillen… Zo gebruiken vrouwen hun smartphone meer om mee te betalen en gebruiken mannen de smartphone vaker in het verkeer (foei!). Zo zijn er nog meer verschillen en wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet!

Betalen met de smartphone

Tegenwoordig kun je al contactloos betalen en ook de smartphone heeft een prominente rol binnen het Nederlandse betalingsverkeer. Zo kun je met meerdere modellen contactloos betalen bij de supermarkt. De Nederlandsche Bank deed onderzoek naar de populariteit van deze manier van betalen en kwam tot conclusie dat vrouwen hier meer gebruik van maken dan mannen. En dan met name de jongvolwassen vrouwen. Waarom is niet helemaal duidelijk.

smartphone man 2

Lees ook: Dit zijn de stoerste smartphones van nu!

De nieuwste smartphone

Om de haverklap komen er nieuwe modellen smartphones uit. Het meest recente model is nog geen jaar uit of er komt alweer een nieuwer model uit. Het is natuurlijk verleidelijk om op deze momenten je smartphone te vervangen, maar dit is uiteraard vaak onnodig. De Apple iPhone X is een geweldig toestel waar je veel mee kunt, maar wat doe je met je oude telefoon?  Uit onderzoek blijkt dat vrouwen minder gevoelig zijn voor deze nieuwe releases. Vrouwen kopen over het algemeen alleen een nieuwe smartphone als hun oude het niet meer doet. Mannen daarentegen willen vaak graag het nieuwste model hebben, ongeacht de status van de huidige telefoon. Volgens psycholoog Jeffrey Wijnberg komt dat onder andere omdat de vrouw zich vaak tot de man wendt wanneer er iets niet goed werkt:

“Bovendien worden mannen vaak door vrouwen ingeschakeld om technische dingen op te lossen”, vervolgt hij. “Als mijn vrouw klaagt over haar laptop, vraagt ze mij om hulp. Uiteindelijk zeg ik dan: we gaan morgen naar de winkel om het nieuwste model te kopen. Dan is het probleem opgelost. Een man is minder spaarzaam op dat soort producten.”

Aldus Jeffrey Wijnberg tegenover Vrouw.nl.

De smartphone in het verkeer

We weten allemaal dat je niet mag bellen terwijl je autorijdt. Daarnaast mag je ook geen andere dingen op de smartphone doen zoals WhatsApp of even Facetimen op je Apple iPhone X. Dit leidt logischerwijs af en dit kan zorgen voor ongelukken. Een recent onderzoek toont aan dat mannen zich hier niet vaak aan houden… Maar liefst 47% van de mannen gebruikt zijn smartphone weleens tijdens her autorijden. Bij de vrouwen ligt dit percentage beduidend lager (26%). Om het nog erger te maken geeft 13% van de ondervraagde mannen aan in een gevaarlijke situatie te zijn gekomen omdat hij de smartphone achter het stuur gebruikte. Dit zijn schokkende cijfers, dus voor de mannen: ‘laat die smartphone liggen als je rijdt!’

Herken jij je terug in deze constateringen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response