Sport

Het WK is in volle gang: dit zijn de mogelijke finales!

Jaro794 views
wk-finales

Het WK voetbal in Rusland is inmiddels in volle gang. De groepsfase is voorbij en gisteren werden de eerste 8e finales afgewerkt. De twee beste voetballers van het moment werden met hun land uitgeschakeld voor respectievelijk Frankrijk en Uruguay. De Europees Kampioen en de WK finalist van 2014 maken dus geen aanspraak meer op de titel. Eerder werd Duitsland al in de groepsfase uitgeschakeld en die Mannschaft kan hun titel dus niet meer prolongeren… Welke landen zijn nog wel in de race en welke finale’s zijn er mogelijk?

Topscorers

Het draait natuurlijk allemaal om de titel, maar de aanvallers strijden ook voor de topscorer titel. Op het moment staat de Britse Harry Kane eerste op de topscorerlijst. Wie denk jij dat er de meeste doelpunten maakt dit wk en hoeveel? Hieronder een overzicht van de topscorers (per  1 juli 2018 15:00)

De 8e finales

Gisteren werden de eerste twee 8e finales afgewerkt. In een spektakel werd het Argentinië van Lionel Messi met 4-3 verslagen door Frankrijk. Lionel Messi was vrijwel onzichtbaar en kon zijn land niet op sleeptouw nemen. Later op de dag kwam een andere topvoetballer, Cristiano Ronaldo, in actie met zijn Portugal. Ook deze vedette liet het afweten en Portugal verloor met 2-1 van Uruguay. Vandaag komt een van de favorieten Spanje in actie en later op de dag het in bloedvorm verkerende Kroatië. De komende twee dagen vinden nog vier 8e finales plaats alvorens we doorgaan naar de kwartfinales. Zet Mexico het goede spel om in een kwartfinale plek of trekt het altijd indrukwekkende Brazilië aan het langste eind? Onze zuiderburen hebben met Japan een relatief eenvoudige tegenstander.

Datum: Wedstrijd: Speelstad:
30 juni Frankrijk – Argentinië (16.00 uur) Kazan
30 juni Uruguay – Portugal (20.00 uur) Sochi
1 juli Spanje – Rusland (16.00 uur) Moskou (Luzhniki)
1 juli Kroatië – Denemarken (20.00 uur) Nizhny Novgorod
2 juli Brazilië – Mexico (16.00 uur) Samara
2 juli België – Japan (20.00 uur) Rostov
3 juli Zweden – Zwitserland (16.00 uur) Sint-Petersburg
3 juli Colombia – Engeland (20.00 uur) Moskou (Spartak Stadion)

De kwartfinales

De eerste kwartfinale is dus al bekend. Wie voegen zich bij Frankrijk en Uruguay?

Vrijdag 6 juli 2018 16:00 Nizjni Novgorod Uruguay Frankrijk
Vrijdag 6 juli 2018 20:00 Kazan Brazilië of Mexico België of Japan (W58)
Zaterdag 7 juli 2018 16:00 Samara Zweden of Zwitserland Colombia of Engeland (W59)
Zaterdag 7 juli 2018 20:00 Sotsji Spanje of Rusland Kroatië of Denemarken (W60)

De halve finales

De halve finales worden op 10 en 11 juli gespeeld.

Dinsdag 10 juli 2018 20:00 Sint-Petersburg Uruguay of Frankrijk Winnaar kwartfinale 2 (W58)
Woensdag 11 juli 2018 20:00 Moskou (Loezjniki) Winnaar kwartfinale 3 (W59) Winnaar kwartfinale 4 (W60)

wk-finales-2

De finale(s)

De finale wordt gespeeld op 15 juli om 17.00 Nederlandse tijd. De wedstrijd wordt gespeeld in Moskou, in het Luzhniki stadion. Wie maakt het meeste kans op de beker? En welke landen zijn echt kansloos? Dit is natuurlijk lastig te zeggen, de bal is immers rond. Toch zijn er een paar mogelijke finales die de voetbalkenners zeer waarschijnlijk achten. Wij hebben enkele mogelijke finales op een rijtje gezet.