KlussenUiterlijk

Hieraan herken je een echte klusser

Redactie MannenNieuws2079 views
echte klusser herkennen

Een echte klusser. Waar herken je deze nu eigenlijk aan? Wat heeft een echte klusser in huis, welke kleding draagt hij of zij en welke materialen en tactieken worden er gebruikt? Wat je nu wel, of geen echte klusser maakt, lees je hier.

1. Professionele uitrusting

Zonder een professionele uitrusting ben je nergens. Je kan natuurlijk in je joggingbroek aan de slag gaan, maar dit brengt veel onhandigheden en zelfs gevaarlijke situaties met zich mee. Werkkleding van engelbert strauss is daarentegen niet alleen handig en veilig, het geeft je ook meteen die ‘klusman’ uitstraling. Zelfs wanneer je voor het eerst een hamer in je handen neemt, zie je eruit alsof je al jaren klussen in en rondom huis oppakt. Natuurlijk ook dé manier om de arbeidsveiligheid even serieus te nemen. Met de juiste uitrusting kun je veilig aan de slag.

2. De gereedschapsriem

Denk je aan een klusser? Dan zie je gegarandeerd zo’n stoere, brede gereedschapsriem voor je. Onderdeel van een professionele uitrusting, maar ook gewoon een lekker modieus accessoire. De gereedschapsriem is natuurlijk ontzettend handig om je gereedschap in te hangen, maar heeft ook genoeg ruimte voor een blikje bier en een zakje nootjes.

3. Het klussers lijf

Klussen doe je niet met een bierbuik. Of misschien doe je het wel, maar dat maakt je nog geen echte klusser. Een echte klusser is zo’n stoere Jaap met houthakkersblouse aan. Zo eentje met een lange baard, een toffe cargobroek aan, een gereedschapsriem om en een bijl in zijn handen. Daarnaast heeft hij ook het lijf van een klusser. Doe dus eerst even 50 push-ups voordat je in je professionele werkkleding schiet.

4. De baard

We zeiden het net al even, maar ook de baard mag dus zeker niet vergeten worden. Stop drie weken voordat je aan het klussen gaat met scheren, zodat je wanneer de dag aanbreekt eindelijk als echte klusser mét baard aan de slag kan.

5. Voldoende rust

Een echte klusser werkt hard en zweet met grote mate. Maar daarnaast neemt een echte klusser ook voldoende rust. Dan haalt hij een biertje uit zijn gereedschapsriem, en zit hij even in brede pose uit te rusten op het keukentrapje.

6. Vele handen

Maken licht werk. En dat weet ook de echte klusser. Klussen doet hij dan ook nooit alleen, maar altijd met vrienden. Zo kan iemand de ladder vasthouden wanneer hij op het dak klimt, en is er iemand om een foto te maken wanneer de echte klusser met zijn bijl boven het hakblok hangt. Want dat moet natuurlijk op Instagram #echteklusser.

Leave a Response