Gadgets

Hip en Happening: drones in alle soorten en maten

Redactie MannenNieuws1093 views
Drone

Heb je het idee dat je ze de laatste tijd ziet vliegen? Dat zou zomaar eens kunnen. Drones worden namelijk steeds populairder. Dat heeft enerzijds te maken met de ontwikkeling van de drones. Ze kunnen immers steeds meer en anderzijds heeft het te maken met de prijsontwikkeling van deze gadgets. Voor maar een paar tientjes heb je bijvoorbeeld al een speelgoed drone. Dit soort drones zijn ideaal voor kind en vader, maar wil je het allemaal wat serieuzer aanpakken hoef je ook niet al te veel geld kwijt te zijn.

Goedkoper

Waar je vroeg nog een paar duizend euro moest neerleggen voor een wat professionelere instapmodel drone, kan je nu voor een paar honderd euro klaar zijn. Zo is de Parrot Bebop 2 FPV een ideale drone om professioneel aan de slag te gaan, maar niet al te veel geld kwijt te zijn. Deze drone beschikt over een camera, waarmee je in Full HD kan filmen en het grappige aan de drone is dat je de vlucht van heel dichtbij kan meemaken. Bij de drone wordt namelijk een bril meegeleverd, waar je je telefoon in kan plaatsen. Door gebruik te maken van de Parrot app kan je vervolgens via de bril live zien wat de camera van de drone filmt.

DJI Phantom 4 Pro

Voor het echt professionele werk heeft de bekendste dronefabrikant ter wereld, DJI, een nieuwe drone op de markt gebracht: de DJI Phantom 4 Pro. Deze drone beschikt niet alleen over een camera, waarmee je in 4K kan filmen met maar liefst 60 frames per seconde, maar heeft daarnaast ook nog een accu waar je een half uur op kan vliegen en sensoren aan alle kanten van de drone voor obstakeldetectie. Deze sensoren merken het als er een obstakel op de route ligt, bijvoorbeeld een boom, en daardoor vliegt de drone automatisch om de boom heen. Ook kan deze drone een object volgen, dus je zou jezelf kunnen selecteren in het scherm en vervolgens hoef je niks meer te doen. De drone zal automatisch jou blijven volgen. Een ideale functie als je wilt gaan skiën, surfen of hardlopen.

Al met al kan er dus wel gesteld worden dat er vele soorten en maten drones zijn in verschillende prijsklassen. Of je nou op zoek bent naar een drone met camera of zonder camera, een wat grotere drone of juist een drone die op je hand past of een drone die autonoom kan vliegen, de opties zijn legio.

Leave a Response