WonenGadgets

Hoe bouw jij een fijne gamezolder

Redactie MannenNieuws1400 views
Gamezolder 2

Iedere gamer weet: waar je je games speelt is belangrijk. Of je nou een PC fan bent, of van consoles houdt, alleen, online of met vrienden op de bank games speelt, je wil toch fijn zitten. Daarom deze tips om van jouw oude zolder een echte gamezolder te maken.

Lucht en licht

Je gamezolder moet een plek worden waar je graag tijd wilt besteden. Daarom is het belangrijk dat er genoeg licht binnenvalt en er genoeg lucht binnenkomt. Dit kan voorkomen dat je na een marathonsessie gamen met knallende koppijn en kleine oogjes naar een scherm zit te kijken. Ga na of jouw zolder genoeg ramen heeft die open kunnen, en denk ook aan kleine verbouwingen, zoals een dakkapel. Dakkapellen geven extra lucht en licht, daarbij heb je ook nog eens meer ruimte.

Gamezolder

Schilderen

Jouw nieuwe mannenparadijs kan er natuurlijk niet slordig uitzien, tenminste… Niet omdat de verf oud is. Geef daarom je zolder een gloednieuwe schilderbeurt, zodat je graag vrienden over de vloer hebt. Dit kan je natuurlijk zelf doen, maar een echte gamer zit liever wat extra achter de computer dan dat hij zelf met zo’n kwast gaat staan. Kijk daarom of een binnenschilder inhuren iets voor jou is. En, wanneer de ruimte door de binnenschilder geverfd is, is de muur meteen beter beschermd tegen schade.

Inrichten

De laatste stap in het bouwen van jouw gamezolder, is het inrichten ervan. Ga na wat je nodig hebt. Een PC gamer heeft misschien een groot bureau nodig met verschillende monitoren en een goede muis, terwijl iemand die vaak met vrienden gamet vooral een goede bank en een groot helder scherm nodig heeft. Comfort is hierbij het belangrijkste. Investeer bijvoorbeeld in een goede gamestoel; je wilt veel tijd in dat ding besteden, dus is het belangrijk dat je er geen rugpijn van krijgt, zelfs niet na je hele vrije avond (en misschien zelfs de hele nacht) gegamed te hebben. Ook kan je wat decoraties toevoegen die laten zien wie jij bent als gamer. Dus, als je je Call of Duty of Legend of Zelda poster niet in de woonkamer mag hangen, past hij prima op de gamezolder.

Lees ook: Deze 10 games speelden we allemaal als jochie

Leave a Response