Fashion

Hoe draag je een korte broek?

Dion1599 views
Lichte kleuren zijn minder chique dan donkere kleuren.

We hebben in februari van dit jaar al een voorproefje gekregen voor een mooi lente, dat veel goeds belooft voor een heerlijk voorjaar waarbij de dames de rokjes weer tevoorschijn kunnen halen en wij mannen ons meest flatteuze t-shirt weer kunnen showen zonder dat de kou het comfort op borsthoogte verpest. Met die blote armen komt het dus wel goed, maar hoe zit het met de blote benen? De korte broek wordt niet door iedereen gepruimd, en terecht, want er kan qua stijl veel misgaan wanneer je er een aantrekt. Daarom hier een aantal zaken die je beter in acht kunt nemen wanneer je van plan was een korte broek te gaan dragen, zodat er niet als een klein jongetje (of erger nog: als iemand die thuis geen spiegel heeft) uit gaat zien.

Haren en huidaandoeningen

Naar als de conclusie is om te moeten trekken, maar de staat van je onderbenen dicteert mede of het verstandig is om überhaupt een korte broek aan te trekken. Dan hebben we het niet per se over de omvang van je kuitspieren, maar meer over de buitenkant. Heb je erg veel haar op  je benen, dan zit niet iedereen er om te springen om dat te zien. Scheren is een optie, maar dat vindt dan weer niet iedereen even mannelijk. Ons oordeel is dat je dat vooral zelf moet weten. Heb je een huidaandoening, zoals psoriasis, die goed te zien is op je knieën en onderbenen, dan is een lange broek van een lichte stof misschien een betere keuze.

Geen stijlbreuk plegen

Dat je een korte broek aantrekt, wil niet zeggen dat jij jouw persoonlijke stijl overboord moet gooien. Ook bij herenkleding bestaat onder de korte broeken een verschillend aanbod. Het is prima om te gaan om voor een denim short als casual de rest van het jaar ook jouw stijl is. Kleed jij je normaliter echter wat formeler, dan zal je onder bekenden een hoop wenkbrauwen doen stijgen met een korte spijkerbroek. Er bestaan ook chino shorts die dan veel beter bij jouw stijl passen. Uiteraard match je deze dan met je bovenkleding.

Een tatoeage kun je showen, veel haar of een huidaandoening niet.
De juiste lengte

Helaas geven kledingontwerpers je ruim de mogelijkheid om in de fout te gaan met de lengte van je korte broek. Wil je er volwassen en modieus uitzien, dan is het al snel te lang of te kort. Bij de ideale lengte komen de pijpen van je korte broek een stukje boven je knieën uit. Wanneer deze halverwege je dijbeen zitten zijn ze te kort en moet je de korte broek niet eens willen dragen. Komen ze over je knieën, dan is dat op te lossen door de pijpen op te rollen tot ze op de juiste hoogte eindigen. Dat is dan juist weer trendy.

Let op de sokken

Wellicht had je vroeger een leraar op de basisschool die, als het even kon, een korte broek droeg met sokken hoog opgetrokken en met een beetje pech ook nog sandalen. Met dat schrikbeeld in gedachten weet je alvast dat sokken boven de enkels niet werken in combinatie met shorts. Tenzij je sandalen of slippers gaat dragen is geen sokken ook geen optie, want zonder sokken in dichte schoenen is niet alleen oncomfortabel, maar ook een garantie op zweetvoeten. De oplossing: enkelsokken en sneakers.

Geen lelijke print

Ken je die Hawaii-shirts? Met die prints die pijn doen aan de ogen? Dat effect wil je ook vermijden bij je korte broek. Hoe verleidelijk een zonnige print ook kan zijn om het zomerse gevoel te bevestigen, vanuit modeoogpunt is het een zonde. Wil je serieus genomen worden, ga dan gewoon voor een neutrale korte broek die past bij jouw stijl. Daarbij is een donkere kleur vaak chiquer dan een lichte kleur.

Leave a Response