Lifestyle

Hoe Europa Trump collectief de middelvinger gaf

David1121 views

Het filmpje is pas twee weken oud, maar eigenlijk nu al een klassieker: het introductiefilmpje van Nederland voor Trump. Eigenlijk heeft het filmpje geen uitleg meer nodig , want wie heeft hem niet gezien? Meer dan twintig miljoen mensen op YouTube in elk geval wel, nog eens 49 miljoen mensen op Facebook komen daarbij. Niet slecht voor dat kleine kikkerlandje, toch?

Dat moeten veel andere landen ook gedacht hebben, want we zijn lang niet meer de enige met een introductiefilmpje. Binnen Europa is er, samen met bedenker Arjen Lubach, een samenwerking opgezet tussen late night-shows, die allemaal een eigen introductiefilmpje hebben gemaakt. Inmiddels is er ook buiten Europa navolging van onder meer Marokko, Iran en Australië.

Op de website EverySecondCounts.eu staan de filmpjes verzameld. Toegegeven, ze zijn allemaal niet zo sterk als die van Nederland, maar vermakelijk is het zeker. Bovendien: een middelvinger naar Trump is eigenlijk altijd wel leuk, zeker omdat je gewoon weet dat hij er zelf niet om kan lachen.

MannenNieuws heeft de beste inzendingen tot nu toe gerangschikt in een top 5. Nederland, onze nummer 1, nemen we hier niet in mee.

5. België (Vlaanderen)

De Belgen zijn op televisie meestal leuker dan de Nederlanders, maar hier wint Nederland het toch wel. Toch is ook het Belgische (of eigenlijk Vlaamse) filmpje leuk. Ze spelen leuk in op alternative facts, wat Lubach eigenlijk heeft laten liggen.

Tipje van de sluier: “Belgium is great. Well except for the French-speaking part. We hate them. They’re the Mexicans of Belgium.”

4. Luxemburg

Nog een land uit de Benelux in de top 5: Luxemburg. De Luxemburgers hebben een redelijk lang filmpje gemaakt met af en toe een prachtige grap. Vrijwel ieder land heeft een grap gemaakt over Nederland, maar Luxemburg doet dit niet. Zonde, want met een bijna identieke vlag lagen daar toch wat kansen.

Tipje van sluier: “If you need our help, just give us a ring. Our phone number is on the back of your bank statement.”

3. Australië

Australië was één van de eerste landen buiten Europa die een introductiefilmpje heeft gemaakt en deed dat goed. Net als alle landen maken ze hun eigen land goed belachelijk, maar steken ze ook regelmatig naar onze oranje Amerikaanse vriend.

Tipje van de sluier: “We have the best language. Even those losers in Europe learn our language.”

2. Duitsland

Het eerste filmpje dat gemaakt werd na de Nederlandse versie en zeker één van de beste. Het is wat minder gelikt dan de Nederlandse en die van de nummer één, maar toch erg vermakelijk.

Tipje van de sluier: “He was a great leader. He made Germany great again.” 

1. Zwitserland

En dan op nummer 1: Zwitserland. De Zwitsers hebben een bijzonder goede stemacteur gebruikt, wat andere landen soms hebben nagelaten. De opbouw is sterk en de grappen zijn zo nu en dan lekker grof.

Tipje van de sluier: “We don’t need your money. We already have it.”

Hoofdfoto Trump afkomstig van Shutterstock

Leave a Response