SportAutomotive

Hoe hoog is het salaris in de Formule 1?

Redactie MannenNieuws1028 views
Formule 1 salaris

In de koningsklasse van de autosport valt er behoorlijk wat geld te verdienen. Er zijn echter grote verschillen tussen de oud-wereldkampioenen en de jonge coureurs die net komen kijken. Wat krijgt onze Max Verstappen elk jaar bijgeschreven, wie is de absolute grootverdiener en wie moet het met een ‘matig’ salaris doen? In dit artikel lees je meer over het salaris in de Formule 1.

Veel geld te verdienen in Formule 1

Sinds de oprichting van de Formule 1 is de sport sterk geëvolueerd. Van onveilige auto’s die op relatief lage snelheid door liefhebbers uit rijke families werden bestuurd is het tegenwoordig een miljarden industrie met professionele teams en coureurs. Niet zo gek dus dat er veel geld omgaat en het salaris in de Formule 1 behoorlijk hoog ligt. Het geld verdienen de organisatoren en coureurs met name door sponsoring. De auto’s zijn dan ook niet voor niks volgeplakt met reclame en veel teams hebben meerdere namen om zo de sponsoren extra in het daglicht te zetten. De coureurs moeten hard werken en vliegen het hele jaar door de hele wereld over, maar krijgen daar ook zeker leuke bedragen voor terug.

Met name Hamilton, Vettel en Alonso verdienen bakken met geld

Het is opvallend om te zien hoeveel verschil er zit in het salaris van de diverse coureurs en teams in de Formule 1. Uiteraard zijn het name de mannen die bewezen hebben te kunnen winnen die een hoog inkomen hebben. Oud-wereldkampioenen Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Fernando Alonso spannen hierbij zeker de kroon. Met inkomens die tussen de 30 en 40 miljoen euro per jaar zitten zijn het absolute grootverdieners. Ook vergeleken met andere topsporters in bijvoorbeeld het golf, basketbal en voetbal doen ze het prima. Vaak is het salaris van de topcoureurs echter wel opgebouwd op een bepaald minimum en bonussen. Goede prestaties kunnen je dus zeker meer geld opleveren als Formule 1-coureur.

Max Verstappen mag zeker niet klagen

Met zijn 19 jaar is Max Verstappen nog altijd één van de jongste coureurs in de Grand Prix die over de hele wereld worden verreden. Toch is zijn salaris in Formule 1 al zo veel dat velen van ons er alleen maar over kunnen dromen. Hoeveel hij precies krijgt bijgeschreven per jaar en hoe hij scoort ten opzichte van de andere coureurs kun je hier lezen.

Leave a Response