Automotive

Hoe kies je het beste multimediasysteem voor in de auto?

Redactie MannenNieuws80 views
Hoe kies je het beste multimediasysteem voor in de auto

Je auto is meer dan alleen een voertuig dat je van A naar B brengt. Je wilt je er ook in op je gemak voelen, net als je eventuele passagiers. Een ding dat bijdraagt aan de kwaliteit van de tijd die je in je auto doorbrengt, is de aanwezigheid van een prettig multifunctioneel multimediasysteem waarmee je media kunt afspelen, navigatiesoftware op kunt gebruiken en via bluetooth handsfree kunt bellen. Maar hoe kies je het beste multimediasysteem voor jou?

Formaat

Het dashboard van jouw auto speelt natuurlijk ook een rol in het maken van de keuze voor het juiste multimediasysteem. Het is helaas niet zo dat ieder multimediasysteem per se ook in jouw dashboard past. Daarom is het verstandig om je eerst te verwittigen van het formaat dat in je auto past (1 DIN of 2 DIN) en daarop te filteren om te kijken welke opties er overblijven.

Compatibiliteit

Je wilt natuurlijk ook dat je telefoon goed kan samenwerken met je multimediasysteem. Omdat de systemen van Apple (iOS) en Android verschillen, kan het zo zijn dat niet ieder multimediasysteem even goed kan samenwerken met jouw telefoon. Dat gaat ten koste van je gebruikservaring. Verzeker jezelf er dus van dat het multimediasysteem van jouw keuze goed aansluit bij je smartphone.

Compatibiliteit
Afbeelding genomen van auto-onderdelen24.nl

CD-speler

Ben jij nog van de cd’s? Dan is het wel fijn als je in de auto ook naar je favoriete cd’s kunt luisteren. Niet alle multimediasystemen bieden de mogelijkheid om cd’s af te spelen omdat steeds minder mensen daar behoefte aan hebben. Gelukkig zijn er nog wel degelijk multimediasystemen te vinden voor muziekliefhebbers met een uitgebreide cd-collectie die ze niet helemaal willen hoeven digitaliseren en die ook geen Spotify-abonnement hebben.

Afspeelformaten

Een multimediasysteem kan verschillende soorten audio- en videobestanden afspelen, en dat is natuurlijk fijn. Maar niet elk systeem ondersteunt dezelfde of even veel bestandstypen. Het is altijd gunstig om te kiezen voor een systeem dat zo veel mogelijk bestandstypen kan afspelen om teleurstelling te voorkomen.

Opslagcapaciteit

Het is fijn als jouw multimediasysteem jouw voldoende opslagruimte biedt om apps te installeren of kaarten te installeren voor de navigatieapp. Er is immers niets zo vervelend als wanneer je telkens weer ruimte moet vrijmaken voordat je iets kunt installeren. Een alternatief is overigens uitbreidbaarheid van de opslagcapaciteit door de mogelijkheid een (micro-)SD kaart in te voeren. Ook op deze mogelijkheid kun je filteren.

Heb je het juiste multimediasysteem voor jou kunnen vinden? Dan rest nog de vraag of je hem zelf wilt inbouwen of dat je hem laat inbouwen. Als je een beetje handig bent, hoeft het niet zo moeilijk te zijn om het zelf te doen.

Leave a Response