LifestyleWonen

Hoe kies je het juiste matras voor jouw lichaam?

Redactie MannenNieuws914 views
Beste matras

Er zijn veel verschillende soorten matrassen te vinden. Het voor iedereen dan ook persoonlijk welk matras het beste voor hem of haar ligt. Als je op zoek bent naar een nieuw matras kan dat verschillende redenen hebben, misschien heb je wel lichamelijke klachten. Dan is het erg belangrijk dat je volgende matras precies bij jouw lichaam past. Het is bijvoorbeeld belangrijk om rekening te houden met je gewicht en lengte bij het kopen van een matras. Heb je last van overmatig zweten in de nacht? Dan moet je een latex matras achterwege laten. Het uitkiezen van een nieuw matras kost dus wat tijd en energie. Na het lezen van dit artikel ben jij in staat het beste matras bij jouw lichaam te kopen.

Welk type matras is geschikt voor jou?

Matras

Als eerste is het belangrijk een soort matras uit te kiezen. In totaal zijn er zeven verschillende soorten matrassen. Elk matras heeft zijn voor en nadelen. Als je geen klachten hebt kun je eigenlijk voor alle soorten matrassen kiezen, dan hangt de keuze alleen van het comfort af. Het polyether matras is flexibel en veerkrachtig. Dit matras heeft een redelijke ventilerende functie. Ben je erg zwaar? Dan is een koudschuim matras een goede optie. Koudschuim bevat een open celstructuur waardoor het erg veerkrachtig is. Koudschuim ondersteunt het lichaam daarnaast erg goed. Een traagschuim matras is uiterst geschikt voor mensen met gevoelige spieren en of gewrichten. Een traagschuim matras is eigenlijk een koudschuim matras met een extra laagje. Traagschuim wordt zachter door lichaamswarmte en vormt zich naar het lichaam.  

Nog veel meer andere mogelijkheden

Een latex matras is erg stevig door het gebruik van rubber. Dit soort matras gaat echter minder lang mee dan de rest van de matrassen, daardoor is het ook een stuk goedkoper. Een luchtgeveerd matras bestaat uit een vinyl zak welke gevuld is met lucht en wordt omsloten door bijvoorbeeld latex. Dit soort matras is geschikt voor alle lattenbodems en vormt zich naar het lichaam. Een pocketvering matras is opgebouwd uit metalen veren elk verpakt in een zak. Deze ingepakte veren of pockets kunnen los van elkaar bewegen. Voor elk lichaamsdeel is dus een apart veer. Hierdoor behoudt de wervelkolom zijn natuurlijke vorm, dit soort matras is uiterst geschikt voor mensen met rugklachten.

Leave a Response