Lifestyle

Hoe kun je jouw feestje naar het volgende level tillen?

Dion1092 views

Een feestje is doorgaans een goede reden om lekker los te gaan en een fantastische tijd te hebben. Zeker als het je eigen feestje is! Houd jij wel van een flinke knaller? Dan ben je vast ook geïnteresseerd in manieren waarop jij van jouw feestje een knalfuif kunt maken. We geven je wat tips waardoor je hopelijk geïnspireerd raakt tot grote dingen!

Laat de DJ in jou vrijkomen

Huist er stiekem een DJ in jou die niet kan wachten om te ontsnappen? Dan is jouw feestje natuurlijk dé gelegenheid om je skills te laten zien en het huis op z’n kop te zetten. Daarbij moet je het natuurlijk wel serieus aanpakken, en daarvoor is een echte DJ mixer nodig. Bijzonder aan een DJ mixer is dat hij vaak meerdere aansluitingen heeft om MP3/USB/SD-spelers of CD-spelers op aan te sluiten. Daarentegen zitten er doorgaans maar één of twee microfoonaansluitingen ingebouwd. Voordat je er een koopt, is het handig om je te bedenken wat je precies nodig hebt. Hoeveel geluidsbronnen wil je kunnen aansluiten? Zorg dat er minimaal zoveel aansluitingen daarvoor op het apparaat aanwezig zijn. Check of je beoogde mixer ook daadwerkelijk één of meerdere microfoonaansluitingen heeft als je deze nodig denkt te hebben. Wil je allerlei extra effecten kunnen toevoegen, dan moet je investeren in een uitgebreidere DJ mixer. Voor kwaliteit kun je prima gaan voor merken als Dateq, Pioneer of Native Instruments. Voor een scherpe prijs zoek je beter een mixer van JB Systems, Vexus of DAP.

Huur een mobiele frietkraam

Je hebt geen tijd om de hele avond bij de frituurpan te staan om voor de bitterballen te zorgen, zeker wanneer je zelf wilt DJ-en. Waarom besteed je het betere frituurwerk dan niet uit aan de professionals? Laat een mobiele frietkraam komen – met personeel uiteraard – om jouw gasten van de zo geliefde ‘vette bek’ te voorzien. Het kost misschien wat, maar het levert jou een stuk minder werk en veel meer tijd om te genieten op. En je gasten zullen er gretig gebruik van maken!

Liever gave lampen dan decoratie

Decoratie kan zeker sfeerverhogend werken, zeker als je een themafeest geeft. Maar als je budget je de keuze biedt tussen decoratieve items of gave lampen, moet je toch echt voor het laatste gaan. Bij een feestelijke avond hoort de juiste verlichting, en dan hebben we het niet over romantisch kaarslicht. We willen kleuren zien, knipperende lichten… en vuurwerk, als het even kan!

Zorg voor een tap

Bier is bier, natuurlijk. Het is er beter wel dan niet. Maar een stapel kratjes met flesjes bier zijn toch echt exemplarisch voor een huis- tuin en keukenfeestje. Los van het feit dat het een hoop gedoe kan zijn om dat bier gekoeld te houden, is dit ook niet de uitstraling die je zoekt voor een echte party. Zorg daarom voor een tap! Daar hoeft niet per se personeel bij, hoewel je natuurlijk altijd een jongere uit de buurt of uit de familie een paar tientjes kunt geven voor een avondje tappen. Maar ook als gasten zelf mogen tappen wordt dat vaak zeer gewaardeerd. Zeker door de mannen!

Nodig de buurt uit

Het lijkt een suffe suggestie, maar het loont om je buren uit te nodigen op je feest. Niet eens omdat je ze er per se bij wilt hebben, maar om te voorkomen dat de feestvreugde getemperd wordt door klachten over geluidsoverlast. Mensen die thuis zitten terwijl een ander in de buurt feest aan het vieren is, kunnen daar wat zuur over doen. Mensen die zelf aan het feesten zijn kan het vaak niet lang genoeg duren. Natuurlijk, het kost je wat extra aan drank en hapjes, maar geeft je ook de ruimte om onbezorgd van je feest te genieten.

Ruimte gaat boven comfort

Je geeft een knalfeest, geen zitfeestje. Omdat je ook de buurt gaat uitnodigen, is ruimte creëren belangrijker dan voor comfort zorgen. Aan de kant dus met die meubels! Hier en daar een hangtafel is prima, want mensen moeten wel de kans hebben om hun drankje ergens neer te zetten. Maar geef ze niet de optie om te gaan zitten, want dan wordt het een heel ander feest. Mensen die staan, gaan ook sneller dansen. Maak dus van je huis en tuin één grote dansvloer!

Leave a Response