Wonen

Hoe maak je van je tuin de ultieme hangplek?

Dion1111 views
Een relaxte loungeset hoort erbij.

Het mooie weer begint weer te komen, en dus breekt het seizoen aan om lekker te genieten van je tuin. Er gaat immers niks boven de frisse buitenlucht en het zonnetje op je lijf. Daarbij kun je in je eigen tuin natuurlijk redelijk ongegeneerd dat T-shirt achterwege laten en gewoon lekker in je blote bast de zonnestraaltjes op zuigen. Het is natuurlijk extra fijn als je tuin helemaal ingericht is op jouw wensen om er optimaal van te kunnen genieten. Daarom geven we je een paar tips voor hoe je van je tuin de ultieme hangplek kan maken.

Terras en overkapping

Een groene tuin kan een lust voor het oog zijn, maar het kan ook een door in het oog zijn. Hij moet bijgehouden worden, en als dat niet gebeurd heb je te maken met overwoekerde tuin. Zonder harde ondergrond is daarnaast ook niet goed mogelijk om op een comfortabele manier tuinmeubels te gebruiken. Het is dus fijn om een terras te creëren als je dat nog niet hebt. Twee mag ook. Dan kun je achter in de tuin een terrasje in de volle zon maken, en vlak achter je huis een terras met overkapping. In dat laatste geval kun je namelijk makkelijker met kussens werken, en hoef je ook niet per se de hele tijd in de zon te zitten. Insmeren met zonnebrandcrème is immers niemand z’n hobby, en verbranden al helemaal niet.

Een relaxte loungeset

Een relaxte tuin begint met een comfortabele loungeset waarop je heerlijk kunt – je raadt het al – loungen. Of je terras nu gedeeltelijk overdekt is of niet, er zijn verschillende loungesets voor de tuin om uit te kiezen. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Het gaat in veel gevallen om lichte meubels voorzien van comfortabele kussens voor het zitvlak en voor de rug, hoewel houten frames ook tot de mogelijkheden behoren. Het is ook mogelijk om een set met een ruime hoekbank en een tafeltje te nemen, maar je kunt ook voor een relaxte loungestoel gaan. Je kunt ook nog set uitbreiden met fijne bijzetkrukjes. Hoe dan ook kun je met een loungeset voor in de tuin heerlijk met de benen omhoog in de frisse lucht.

Hiermee word je echt meester van de grill.

Een televisie voor buiten

Heb je wat te besteden, dan is het zeker zo tof om ook buiten televisie te kunnen kijken. Dat het weer je naar buiten roept wil immers niet zeggen dat er niks op tv is. Qua voetbal hebben we nog een aantal ontknopingen te gaan, om maar eens een voorbeeld te noemen. Natuurlijk kun je niet zomaar een televisie buiten ophangen, want het toestel wordt daar wel blootgesteld aan de elementen. Er bestaan waterdichte televisies, maar deze zijn wel aan de prijzige kant met een onderkant van 800 euro voor een klein model. Heb je een flinke overkapping, dan kun je het risico nemen om een gewoon toestel buiten op te hangen. Wil je alsnog voorzorgsmaatregelen nemen, dan kun je waterdichte tv-behuizing laten maken. Dit is echter ook niet goedkoop. Een beschermhoes voor wanneer hij niet gebruikt wordt is ook nog het overwegen waard. Je moet er wat voor over hebben als in de heerlijke buitenlucht toch lekker televisie wilt kunnen kijken.

Terrasverwarming

Als je dan een terras hebt, dan wil je daar ook optimaal gebruik van kunnen maken. Daar hoort dus een relaxte loungeset bij en als het even kan ook een televisie, maar warm kunnen zitten als het wat kouder wordt is ook prettig. Ook tijdens de zomeravonden kan het afkoelen tot een temperatuur die niet meer helemaal fijn is. Terrasverwarmers bieden uitkomst hiervoor, ook voor avonden in het voorjaar en najaar als het eigenlijk geen buitenweer meer is. Gebruik ze wel zuinig, die terrasverwarmers, want ze vreten een hoop stroom. Een ideale combinatie is dan ook terrasverwarming in de tuin en zonnepanelen op het dak. Een alternatief voor elektrische tuinverwarming is de tuinkachel of de vuurkorf, waarin je hout kunt stoken om warmte te creëren.

Een vaste barbecue

Geef ons vlees en brandende kolen en wij mannen vermaken ons wel. Er is een reden waarom bij de eerste zonnestralen de barbecues in de wijde omgeving weer te ruiken zijn: we doen het gewoon graag. Waarom dan klooien met zo’n verrijdbaar ding dat een hoop kost maar binnen de kortste keren afgekaaid raakt als je ook gewoon een vaste barbecue kunt bouwen in je tuin? Zo kan iedereen zien dat jij een meester van de grill bent. Wel zorgen dat je altijd bier koud hebt staan dan, want dat hoort er natuurlijk wel bij!

 

 

Leave a Response