Fashion

Hoe wil jij eruit zien op je trouwdag?

Dion968 views

Een bruiloft is dé dag in het leven van de bruid waarop zij centraal staat en op haar allermooist wil zijn. Die aandacht hoef jij niet van haar weg te pakken, want dat zou je zeker niet in dank afgenomen worden. Maar dat betekent niet dat dit niet ook jouw dag is om er tiptop uit te zien. Ook jij wilt de foto’s terugzien en kunnen zeggen: potverdorie, wat zag ik er strak uit. Maar daarvoor moet je natuurlijk wel iets meer doen dan je kantoorpak van stal halen. Hoe kun je als man er alles uithalen op je trouwdag? We geven een paar tips.

Wees origineel met de kleuren

Veel mannen trouwen in een blauw pak waarin ze er oké uitzien, maar vooral ook wegvallen bij hun bruid. Het is een veilige keuze, maar geen keuze die getuigt van persoonlijkheid. Dat kun jij beter, en dus doe er goed aan om even verder te kijken naar wat je nog meer voor opties hebt qua kleuren van trouwpakken. Bijzondere trouwpakken voor mannen zijn er namelijk echt wel, je moet er alleen de zoektocht en het geld voor over hebben.

Wel of geen patroon?

Een patroon op je trouwpak is een gewaagde keuze die je weloverwogen moet maken. Het kan je net even dat extra beetje schwung geven, maar het kan er ook wat clownesk uit gaan zien. Zorg daarom dat subtiliteit de boventoon voert. Laat de kleuren niet te veel van elkaar verschillen en kies niets wat te druk is, want vooral dan zijn de ogen die op jouw bruid gericht moeten zijn te veel op jouw gericht, en voor de verkeerde redenen.

Moeten colbert, gilet en pantalon dezelfde kleur hebben?

Als alle onderdelen van jouw pak van dezelfde stof gemaakt zijn, hoef je je geen zorgen te maken of ze wel bij elkaar passen, en dat is fijn. Veel trouwpakken die aangeboden worden bestaan dan ook uit drie delen die van dezelfde stof vervaardigd zijn. Dat betekent niet dat je daar ook per se voor moet gaan, maar doe je dat niet, laat je dan in ieder geval goed adviseren. Gelukkig is het zo dat er ook samengestelde trouwpakken verkocht worden waarbij de pantalon van een andere stof is, dus als je zoiets wilt zit je daar veilig mee.

Mooie schoenen moeten ook goed zitten

Je schoenen match je natuurlijk met je riem, die op zijn beurt wel goed bij je outfit moet passen. Ook je schoenen zijn een uitgelezen kans om jezelf te trakteren op iets wat je echt mooi vindt. Het geldt niet altijd voor een trouwpak, maar je schoenen kun je daarna in formelere omstandigheden blijven dragen, dus het is ook geen investering voor eenmalig gebruik. Laat je echter niet alléén leiden door de schoonheid van een paar schoenen, maar onthoud ook dat je er de hele dag op moet kunnen staan. Koop schoenen die meteen comfortabel aanvoelen, en loop er voor de dag van je huwelijk al een aantal keer op, zodat jouw schoenen en je voeten aan elkaar kunnen wennen.

Gun jezelf een mooie stropdas

Waar vrouwen schoenen en handtassen sparen, is er voor een man niks mis met een goede stropdassencollectie. Je huwelijk is een uitstekend excuus om daar een bijzonder toevoeging aan te doen. Dit is het moment voor een chique patroontje in plaats van een effen stof. Natuurlijk moet het wel aansluiten op je trouwpak, wat niet betekent dat het dezelfde kleur moet zijn, want dan valt je mooie stropdas weg.

Probeer dezelfde ochtend nog naar de kapper te gaan

Niet alleen je kleding moet er helemaal in orde uitzien, je kapsel natuurlijk ook. Het is immers in deze tijd niet abnormaal dat je als man een beetje ijdel bent. Denk daarnaast ook aan de trouwfoto’s waar je de rest van je leven tegenaan gaat kijken. Ga als het kan niet in de voorafgaande dagen, maar op de ochtend van je bruiloft naar de kapper. Dan is de verantwoordelijkheid voor jouw trouwkapsel namelijk volledig in handen van een professional. Doe je het op een eerdere dag, dan moet je er zelf nog voor zorgen dat het op je trouwdag zit zoals het bedoeld was, en je bruiloft is niet het moment voor een ‘bad hair day’.

Leave a Response