Fashion

Hoe ziet de best geklede man eruit?

Danny Bijl1884 views
Hoe ziet de best geklede man eruit

Hoe de best geklede man eruitziet? Moeilijk te zeggen. Wordt dit eventuele ideaalbeeld immers ook niet een beetje, en meer dan dat, beïnvloed door de leeftijd, het beroep en zelfs de situatie waarin de man in kwestie zich op een bepaald ogenblik bevindt? Wat mij betreft zijn de criteria alvast heel anders voor, pakweg, een gitarist in een festivalbackstage, een visser die na zijn hobby nog snel iets gaat drinken of een CEO op weg naar een beursvergadering. Gelukkig zijn er wel een paar algemene richtlijnen waar je je als man aan kan houden. In de hoop dat dit eigenlijk overbodig is, volgen hier alvast enkele basistips:

  • Bovenal, draag nooit een sok in een sandaal. Eenmaal boven de zeventig mag je deze regel negeren, maar kies dan alsjeblieft niet voor wit.
  • Een omgekeerde pet hoort bij rappers en pubers. Als je dat niet bent, hou je ver van dit soort uitrusting. En o ja, als je dat wel bent, zet ze dan niet bovenop je hoofd maar maak ze passend.
  • Joggingbroeken zijn prima om te sporten, maar ook alleen daarvoor.
  • Probeer niet op Jean Marie Pfaff te lijken, reclame op je kleding mag je enkel overwegen indien je daar vet voor betaald wordt.
  • Kies voor basisstukken van een goede kwaliteit, zoals je die bijvoorbeeld in de collectie van McGregor vindt.

Weet waar je naar toe gaat.

Wie je ook bent en wat ook je stijl is, niks is zo erg als een outfit die totaal niet bij de gelegenheid of bij je leeftijd past. Ga dus vooral nooit in kostuum naar het verjaardagsfeest van je kleine neefje of, omgekeerd, in short naar een walking dinner. Je zou opvallen, dat wel, maar waarschijnlijk niet op de manier die je je gedroomd had.

Doe niet té veel moeite

En neem deze uitspraak vooral niet te letterlijk. Natuurlijk mag je best wat moeite en tijd aan je uiterlijk besteden, het moet alleen niet zo opvallen. Los van kleding kan het zogenaamde nonchalante kapsel, waar vrouwen uren aan stylen om er helemaal natuurlijk uit te zien, perfect illustreren wat ik bedoel. Deze regel is trouwens helemaal niet nieuw maar bestond al bij de dandy’s uit het Victoriaanse Engeland.

Kort maar krachtig

Behalve bij expliciet formele gelegenheden of in sommige professionele situaties, hoef je meestal geen al te klassiek pak te dragen. Voor de meeste gelegenheden volstaat zelfs een nette jeans. Het voordeel van dit basisstuk is ook dat je er werkelijk alle kanten mee uit kan. Combineer je jeans met een net of casual hemd voor kantoor, wissel dat hemd voor een T-shirt of polo op weg naar je afspraak met vrienden, en je krijgt een instant andere look. Maak deze outfit af met een blouson of een van de herenjassen van McGregor, en je straalt sowieso de nonchalante klasse uit zoals die door de meest mensen wordt bewonderd en geapprecieerd. Zo wordt je niet alleen de best geklede man, maar zelfs de best geklede man voor elke gelegenheid.

Leave a Response