Gadgets

Hoesjes shoppen voor mannen

Danny Bijl1619 views
smartphonehoesje

Nadat je vorige smartphone een tragische val op de tegelvloer niet heeft overleefd, heb je nu toch besloten om op zoek te gaan naar een telefoonhoesje. De nodige bescherming voor je gloednieuwe soulmate is niet echt overdreven, aangezien het toestel tijdens zijn smartphone-bestaan flink wat te verduren zal krijgen. Maar als het erop aankomt is zo’n hoesje uitzoeken toch makkelijker gezegd dan gedaan: er zijn zoveel keuzemogelijkheden dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Hieronder helpen we jou een stapje verder met de zoektocht naar dé perfecte telefooncase.

Extra’s voor je smartphone

Om te beginnen zijn er naast smartphonehoesjes tal van accessoires te vinden die jou én je telefoon altijd en overal ondersteunen. Neem bijvoorbeeld een boxje: je maakt hiermee eenvoudig verbinding via Bluetooth, waarna je jouw favoriete nummers op elk gewenst volume afspeelt. Het maakt niet uit of je in de achtertuin zit, op een borrel bent of ’s zomers op het strand ligt, iedere plek wordt een party-place! Ben jij vaak onderweg met de auto en een pro in verdwalen? Dan is een autohouder echt jouw ding: hiermee installeer je je smartphone zo dat het display goed zichtbaar is en heb je altijd een navigatiesysteem aan boord!

Define your style

Voordat je gaat kijken naar wat voor ‘type’ smartphonehoesje bij je past, is het handig om te bedenken wat voor design je graag wilt. Het is natuurlijk wel zo leuk als dit een beetje bij jouw outfits en andere telefoonaccessoires matcht. Aangezien er talloze designs verkrijgbaar zijn is dit op zich niet heel moeilijk te realiseren. Drukke prints, grappige quotes of juist effen lederen cases, je kunt het zo gek niet bedenken of het staat erop. Kom je er toch niet uit, dan is het altijd nog mogelijk om zelf hoesjes te maken.

Type cases

Als je een beeld hebt van het design dat je graag wilt, kun je gaan kijken naar wat voor type hoesje het precies moet worden. Globaal gezien zijn er zes verschillende soorten, met ieder hun eigen voor- en nadelen:

Hardcase
Hardcase hoesjes beschermen de achterkant, de randen en de hoeken van je smartphone. Dit soort hoesjes is vaak mooi slank en licht van gewicht, waardoor je telefoon in principe weinig toeneemt in de omvang: je kunt je telefoon dus gemakkelijk in je broekzak blijven bewaren. Voor de beste bescherming gebruik je een hardcase hoesje in combinatie met een screenprotector.

Softcases
De TPU case – aka softcase – is een hoesje dat (surprise) gemaakt is van flexibel materiaal. Je kunt ‘m dus heel gemakkelijk om je telefoon plaatsen en misschien nog wel belangrijker: hij werkt schokabsorberend. Je smartphone kan hiermee dus zeker tegen een stootje!

Booklets
Heb jij íets te vaak last van een pinpas die kwijt is, een OV-kaart die je vergeten bent of een ander pasje dat je op de meest cruciale momenten niet bij de hand hebt? Dan is een booktype hoes jou op het lijf geschreven! Samen met de flipcases beschermen deze hoesjes je telefoon aan alle kanten en het voordeel is dat ze met handige extraatjes komen. Zo berg je bijvoorbeeld jouw belangrijkste pasjes op aan de binnenkant, waardoor je zeker weet dat je ze altijd bij je hebt. Deze variant is ook verkrijgbaar in de vorm van bijvoorbeeld een iPad Pro 10.5 hoes.

Extra bescherming
Is een telefoon die op de grond valt bij jou meer regel dan uitzondering en kan de bescherming niet groot genoeg zijn? Dan is het duidelijk dat jij het type ‘Extreme hoesjes’ bent. Met dit soort hoesjes kan er (bij wijze van spreken) een bom ontploffen, zonder dat je smartphone schade oploopt. Vallen en stoten, regenbuien en zand: niets vormt nog een bedreiging voor jouw telefoon, die veilig zit in de hermetisch afgesloten extreme case!

Portemonnee en hoesje in één
As long as you remember your phone, you’ll never forget your wallet again! Zoals de naam al zegt combineer je in een portemonneehoesje een case met een portemonnee. Je bewaart je meest kostbare bezittingen op deze manier altijd dicht bij elkaar: aan de ene kant je smartphone en aan de andere kant brief- of losgeld, pasjes, notities en noem het maar op. Super handig dus!

Insteekhoesjes
Staat ‘easy to handle’ bij jou bovenaan je prioriteitenlijstje? Dan is een insteekhoesje jouw perfect-match. Met een handig koordje trek je de smartphone uit de case en is ‘ie klaar voor gebruik. Je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon uit het hoesje valt, want dit type cases is vaak ontworpen met een magneetflap ter afsluiting.

Welk telefoonhoesje staat er bij jou met stip op nummer een?

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Leave a Response