GadgetsNieuws

Homo Communicatus

Danny Bijl1585 views
mobiel internet

We appen, skypen, Facebooken en Twitteren heel wat af. Via Skype hebben we wekelijks contact met een nichtje in Australië en we zien de kinderen van een oude schoolvriendin opgroeien via Facebook. Snel even een appje sturen tijdens een vergadering die uitloopt (“Schil jij alvast de aardappels? thanks!”) of een online bestelling bij Appie Happie plaatsen zodat Joep morgen op school kan trakteren. Veel en snel mobiel communiceren hoort helemaal bij onze moderne manier van leven.

Goedkoop mobiel internet

Al dat mobiel bellen en internetten kan behoorlijk in de papieren lopen, te beginnen bij het mobieltje zelf. De keuze is enorm en als je net blij bent met je nieuwe aanwinst, is deze binnen een paar maanden alweer achterhaald door een model met nog nieuwere snufjes. Providers van mobiel internet staan dan ook graag vooraan met de nieuwste telefoon met abonnement waarmee ze je weer voor twee jaar aan zich proberen te binden. De combi, tweejarig abonnement met gratis smartphone, lijkt voordelig maar is eigenlijk een vorm van kopen op afbetaling. Die kekke mobiel is wel van jou maar wordt ie gestolen of raakt ie onherstelbaar beschadigd, dan moet je gewoon de vaak forse maandelijkse termijnen doorbetalen tot het einde van de contractdatum. Het kan daarom slim zijn om een losse mobiel en een los sim only abonnement aan te schaffen. Misschien heb je wel helemaal geen nieuwe telefoon nodig of vindt je het model van je keuze tientallen euro’s goedkoper bij de een of andere internetwinkel. Sim only abonnementen zijn bij vrijwel alle aanbieders van mobiel internet verkrijgbaar. Ze zijn er al vanaf een paar euro per maand en, bijkomend voordeel, sommigen zijn ook maandelijks opzegbaar. Handig, als blijkt dat die ene provider net in jouw woonplaats enorm slecht bereik heeft.

Wat voor gebruiker ben je?

Ook je bel-gedrag heeft invloed op de keuze van je abonnement. Bel en sms je veel en werk je enkel in de wifi-zone je social media bij? Dan heb je veel belminuten nodig en zijn enorme hoeveelheden MB’s voor jou veel minder interessant. Ben je in plaats daarvan een grootverbruiker van YouTube, Netflix en Spotify en wil je ieder moment van de dag je e-mail kunnen checken, dan ben je wellicht het beste af met een abonnement zonder belminuten maar met veel, of zelfs onbeperkt, datagebruik.

Even goed uitzoeken en je kunt maandelijks flink wat euro’s overhouden. Kun je die schoolvriendin van vroeger eens op lunch trakteren en gezellig samen oude foto’s bekijken op Schoolbank.nl. En of je dat nu doet via de open wifi op de nieuwste smartphone of op een oude S3 mini met 3 Gig data, dat maakt niets uit.

Leave a Response