Uiterlijk

Huidverzorging voor mannen: 5 tips

Jaro1485 views
gezichtsverzorging 2

Huidverzorging wordt meestal geassocieerd met vrouwen. De laatste jaren gaan echter ook steeds meer mannen zich hier mee bezighouden en dat is zeker niet onterecht. Als je een goed verzorgde huid hebt, zie je er namelijk gezond en aantrekkelijk uit. Wat wel belangrijk om te weten, is dat de mannenhuid behoorlijk verschilt van een vrouwenhuid. De verzorging voor de huid van een man moet daarom ook op een andere manier worden aangepakt. De grote verschillen zijn vooral dat de hoornlaag van een mannenhuid een stuk dikker is dan bij een vrouw, de mannenhuid een stuk gevoeliger is voor zalfjes en andere verzorgingsproducten, de poriën van een mannenhuid groter zijn dan bij een vrouw en dat mannen meer zweten, waardoor een grotere kans op uitdroging kan ontstaan. Tips om je huid als man goed te verzorgen zullen we in dit artikel voor je op een rij zetten!

Koop verzorgingsproducten voor mannen

Hoewel het in eerste instantie onbelangrijk lijkt, is het absoluut belangrijk om huidverzorgingsproducten te kopen, die alleen bedoeld zijn voor de mannenhuid. Veel mannen verdragen de producten die vrouwen gebruiken niet en krijgen daar bijvoorbeeld allergische reacties op. Koop daarom alleen crèmes en zalfjes voor mannen, al is het belangrijk dat je de hoeveelheid hierin ook beperkt. Er zijn andere en geschiktere manieren om je huid gezond te houden.

Leef gezond

Hoewel het voor de hand ligt, is het erg belangrijk om gezond te leven. Als je ongezond leeft, zul je dit ook zien aan je huid. Voor een gezonde huid is het belangrijk om roken en alcoholische dranken zoveel mogelijk te mijden. Vooral alcohol zorgt ervoor dat je sneller en diepere rimpels krijgt. Ook is het belangrijk om veel water te drinken, zodat je stofwisseling op peil blijft.

gezichtsverzorging

Lees ook: Het verschil tussen mannen en vrouwen qua smartphone gebruikt!

Let op je voedsel

Ook is het belangrijk om goed te letten op je voedsel, als je een gezonde huid wil hebben. Voorop staat dat je genoeg vitaminen moet binnenkrijgen, aangezien de gezondheid van je huid onder andere daarvan afhankelijk is. Dit krijg je voor elkaar door gevarieerd te eten, zodat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. De schijf van vijf is een goede richtlijn!

Gebruik creme na het douchen

Aangezien de onderhuid van een man veel meer vet bevat dan die van een vrouw, is het vaak niet nodig om veel crèmes te gebruiken. Wel is het een tip om bijvoorbeeld een huidverzorgingscrème op je gezicht aan te brengen na het douchen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je huid uitdroogt.

Sporten is goed voor de huid

Wat je misschien niet direct zou verwachten, is dat bewegen goed is voor de huid. Wie bijvoorbeeld een aantal dagen per week een rondje door de buurt gaat joggen, zal merken dat zijn huid gezonder wordt. Doordat de zuurstofcirculatie tijdens het rennen hoger wordt, krijgt je huid de kans om zichzelf te weren tegen slechte invloeden of te herstellen van bepaalde dingen, die ervoor hebben gezorgd dat het is beschadigd. Regelmatig sporten is dus een absolute aanrader als je een gezondere huid wil krijgen.

Hoe verzorg jij je huid? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response