Lifestyle

Immortals: Fenyx Rising belooft één van de beste PC games van dit jaar te worden

Redactie MannenNieuws1180 views
Immortals Fenyx Rising belooft één van de beste PC games van dit jaar te worden

Game-fanaten kunnen hun hart ophalen, want aan het einde van het jaar brengt gameproducent Ubisoft de nieuwe game Immortals: Fenyx Rising uit. De game zou eigenlijk begin dit jaar uitkomen en de naam ‘Gods & Monsters’ krijgen. Het coronavirus gooide roet in het eten. Dat zorgde niet alleen voor uitstel, maar ook voor de kans voor de ontwikkelaars om er nog eens wat langer over na te denken. Uiteindelijk voegden ze allerlei extra’s toe aan het spel en kreeg het de nieuwe titel Immortals: Fenyx Rising. De game is ontwikkeld door hetzelfde team dat achter Assassin’s Creed Odyssey zat. We bespreken alvast wat we weten over deze game. Klik op de link als je Immortals: Fenyx Rising als pre-order wilt bestellen.

Griekse mythologie

Immortals: Fenyx Rising is een nieuw spelconcept in de vorm van een derde persoon actiegame in een open wereld. De game is geïnspireerd door Griekse mythologie. Het speelt zich dan ook af in de mythologische wereld rond Zeus en de vele andere goden. Monsters bedreigen de wereld in opdracht van ene Typhon en jij moet met behulp van de goden de wereld redden (als die goden tenminste uitgekibbeld raken, wat ze volop doen in het spel). Dat doe je als het personage Fenyx, een heldhaftig, klein meisje dat zich mengt in de strijd.

Klimmen, klauteren en zweven door een kleurrijke wereld

Het moge duidelijk zijn voor zij bekend zijn met Assassin’s Creed Odyssey dat die game duidelijk een bron van inspiratie is geweest. Dat wil niet zeggen dat de sfeer hetzelfde is. Integendeel, Immortals: Fenyx Rising komt een stuk lichter over. Het is kleurrijker en komischer, bijna stripachtig. De wereld waarin je speelt zit vol heuvels en rotsen, en Fenyx zal dan ook veel moeten klimmen. Daarbij is je grootste vijand het eigen uithoudingsvermogen (‘stamina’), dat je dus op peil moet zien te houden.  Naast klimmen en klauteren kun je ook zweven, omdat je van de goden allerlei hulpmiddelen krijgt. Ook heb je een paard dat je te allen tijde kunt roepen.

Immortals Fenyx Rising

Zeven zones

Immortals: Fenyx Rising speelt zich af op het eiland Golden Isle. Dit eiland is verdeeld in zeven zones. In het midden liggen de Gates of Tartaros, de andere zes zones liggen daar in een cirkel omheen. Elke zone heeft een thema dat zich niet alleen in het uiterlijk vertaalt, maar ook in de gameplay: hier wat meer vechten, daar wat meer klauteren, hier wat meer vliegen en daar wat meer puzzelen. Je moet dus puzzelen, maar zeker ook vechten tegen de monsters die Typhon op je afstuurt. Deze komen meestal in de vorm van kleine groepjes die worden aangevuld. Als je denk dat je klaar bent omdat je er een aantal verslagen hebt, duiken er uit het niets wat sterkere exemplaren op om aan te pakken. De confrontatie wordt doorgaans afgesloten met een grote kolos. Bij gevechten gebruik je je health en stamina, waarbij de stamina dient om verschillende manoeuvres uit te kunnen voeren. Je hebt geen schild, dus het ontwijken van aanvallen is van levensbelang.

Je kunt Immortals: Fenyx Rising op de PC spelen. Of het tot de beste PC games gaat horen, is een oordeel dat we graag aan de gamers zelf overlaten. Dat het bij de populaire PC games op verlanglijstjes voor Sinterklaas en Kerstmis gaat horen, is bijna onvermijdelijk, want de release datum staat op dit moment op 3 december 2020! Verder wordt het spel ook verkrijgbaar voor PS4, Xbox One, Switch en Stadia.

Leave a Response