Gadgets

Internet van de toekomst: wat is 5G?

Jaro834 views
5G-internet-2

Waar we het een aantal jaar geleden met 3G internet moesten doen, is het 4G internet inmiddels in Nederland vrijwel overal beschikbaar. Deze snelle internetverbinding is stabiel en veilig. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen we onze borst natmaken voor de opvolger van 4G:  5G internet. Deze verbinding wordt nog sneller én je kunt nog meer data versturen. Hoe snel is dit internet? En wat zul je hier zelf van merken?

Hoe snel is 5G internet nu precies?

Ok, 5G internet wordt sneller dan 4G internet, dat is duidelijk. Maar over wat voor snelheden hebben we het nu precies? Het gaat waarschijnlijk om snelheden van boven de 1gb per seconde. Dit is meer dan honderd keer zo snel als 4G (!). Dit betekent dat je binnen no-time grote apps op je telefoon hebt geïnstalleerd. Maar dat is nog niet alles… Je zult ook probleemloos Netflix in 4K kunnen bekijken en kunnen Facetimen in HD kwaliteit. Bovendien wordt deze internetverbinding veel stabieler. Zo kunnen er meer gebruikers tegelijk op het netwerk. Als kers op de taart is het bereik van deze 5G verbinding ook nog eens een stuk groter. Zo heb je zelfs op de meest afgelegen plekken toegang tot het 5G netwerk.

Wanneer kunnen we 5G internet verwachten?

5G internet wordt dus revolutionair! Helaas moeten we nog eventjes wachten voordat we ook daadwerkelijk van deze verbinding gebruik kunnen maken… De verwachting is dat we in 2020 in Nederland gebruik kunnen maken van 5G internet. We zullen dus nog een jaar van 4G internet gebruik moeten maken, maar laten we eerlijk zijn, dit is ook geen straf. 4G internet is op de meeste plekken in Nederland te gebruiken en is ook relatief snel. In ieder geval een stuk sneller als die ooit zo trage 3G verbinding waar je met moeite een foto naar je vrienden kon versturen… Niet elke provider zal vanaf het eerste moment 5G ondersteunen. Welke provider doet dit wel?

5G-internet

Lees ook: Het verschil tussen mannen en vrouwen qua smartphonegebruik!

Welke provider zal 5G aanbieden?

Nederland telt tientallen providers, maar niet elke provider is even vooruitstrevend op het gebied van 5G internet. Een van de providers die wel in de nabije toekomst gebruik gaat maken van 5G internet is Simyo. Wil jij als een van de eerste 5G internet uitproberen? Kies dan voor sim only internet van Simyo en maak je maten jaloers!

Kijk jij al uit naar 5G? Of kan het je eigenlijk niet zoveel schelen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response