Gadgets

De iPhone X is hier: het nieuwe vlaggenschip van Apple

David1241 views

Op het moment dat de iPhone 8 en 8 Plus werden aangekondigd in Silicon Valley, werden ook de eerste beelden getoond van de iPhone X. Waar de iPhone 8 weer het vertrouwde design heeft dat we al langer kennen van de iPhone-reeks, ligt dat anders bij de iPhone X. Met een scherm dat de gehele voorzijde van de smartphone bestrijkt en diverse geavanceerde mogelijkheden is de iPhone X hét vlaggenschip van Apple op dit moment.

Hoewel de iPhone X pas op 3 november officieel wordt uitgebracht in Nederland, is het nu al mogelijk om je bij KPN in te schrijven voor de voorverkoop, die op 27 oktober van start gaat. De telefoon is gewild, dus wil je direct aan de slag kunnen met je iPhone, dan is dit een goede optie.

Mannennieuws.nl kijkt naar de belangrijkste eigenschappen en specificaties van de iPhone X.

Beeldscherm

Het eerste dat opvalt aan de iPhone X is het grote beeldscherm. Het scherm heeft slechts een zeer kleine rand rondom. Dit maakt het beeld niet alleen een stuk groter (5,8 inch), maar ook de gebruikservaring completer. Video’s zien er mooier uit, evenals foto’s en mobiele games.

Bovendien is de pixeldichtheid van dit model erg hoog: 458 ppi. Dat is een stuk hoger dan de bijna gelijktijdig uitgebrachte iPhone 8 (Plus) en ongeveer op hetzelfde hoge niveau als de grootste concurrenten. Dit zorgt ervoor dat beelden haarscherp zijn en je bijna een volwaardige televisie in je broekzak hebt. Apple heeft zich dan ook overduidelijk verbeterd op het punt waar ze eerder soms kritiek kregen.

Hardware en software: snel, sneller, snelst

Nog een uitzonderlijke specificatie is de algehele snelheid van de smartphone. De iPhone X gaat moeiteloos om met de hooggespannen verwachtingen, want nog nooit opende je apps zo snel en soepel en kon je zo makkelijk schakelen tussen verschillende apps. Dit is grotendeels te danken aan de nieuwe Apple A11-processor, die de vloer aanveegt met bijna iedere concurrent op basis van snelheid.

De samenwerking tussen hard- en software is bovendien verbeterd, wat niet onbelangrijk is voor de uiteindelijk uitstekende snelheid. Zonder goede softwaresamenwerking heb je immers niets aan een snelle processor. De samenwerking tussen hard- en software is stevig geoptimaliseerd, wat je direct merkt in de soepele gebruikservaring.

Camera

De camera aan de achterzijde van de iPhone X is 12 megapixel. Op het eerste gezicht niet uitzonderlijk, maar ook hier geldt dat de combinatie met de software en de cameramogelijkheden de iPhone X naar de smartphonetop stuwen. Met een quad-ledflits kun je ook in het donker goede foto’s maken en dankzij onder meer autofocus, een IR-filter en Slow Sync weet de camera ook in lastige omstandigheden nog uitstekende foto’s te produceren.

Bovendien is het erg leuk dat de camera onder meer beschikt over slow-motion, timelapse (inclusief stabilisatie), panorama, gezichtsherkenning en meer. Bovendien kun je maar liefst 1080p filmen, oftewel full HD. Je kunt hierbij kiezen voor een 60 FPS instelling, wat inhoudt dat de camera 60 frames per seconde opneemt. Dit resulteert in ontzettend vloeiende filmpjes die de meeste andere smartphones niet kunnen creëren.

Het meest bijzondere is misschien nog wel het feit dat de achterzijde over twee camera’s beschikt die kunnen samenwerken. Dit is vooral goed voor augmented reality. Nieuwe augmented reality apps, waarbij je bijvoorbeeld iets projecteert op je bureau, werken dan ook perfect op de iPhone X.

Ook de camera aan de voorzijde is goed: 7 megapixel met gezichtsherkenning voor selfies, stabilisatie en exposure control. Dankzij deze laatste eigenschap heb je veel minder vaak last van foto’s die over- of onderbelicht zijn.

Accu

Het houdt niet op met alle verbeteringen van de iPhone X, want ook de accuduur is aanzienlijk verbeterd ten opzichte van voorgaande iPhones. De 2716 mAh-batterij is stevig en in combinatie met het zeer zuinige iOS 11 besturingssyteem kun je zonder problemen een dag intensief met je iPhone X in de weer zijn, voordat je hem moet opladen.

Nog een mooie vooruitgang is dat de iPhone X draadloos opgeladen kan worden. Niet langer klooien met kabeltjes die na een tijdje kapot gaan, maar simpelweg je telefoon op een oplaadstation leggen. Het kind kan de was doen!

Beveiliging

De iPhone X wordt beveiligd met het zogenaamde Face ID, dat het Touch ID vervangt. Met behulp van infrarood herkent de smartphone nauwkeurig je gezicht, waarmee je de telefoon kunt ontgrendelen. Omdat er gebruik wordt gemaakt van infrarood, maakt het niet uit of je in het donker zit: de telefoon weet je gezicht altijd te herkennen.

Bovendien werkt de herkenning alleen als je je ogen geopend hebt. Zo kan niemand je telefoon stiekem ontgrendelen wanneer je bijvoorbeeld slaapt. Ook kun je de smartphone niet ontgrendelen met een foto van jezelf: op en top beveiligd dus!

Eindoordeel: iPhone X is een blijvertje

Na dit artikel gelezen te hebben mag het geen verrassing zijn: de iPhone X is een blijvertje. Een prachtig design, razendsnel, diverse technische foefjes die we niet eerder gezien hebben en een accu die lange tijd meegaat.

De jubileumsmartphone van Apple laat goed zien waartoe het bedrijf in staat is: hoge kwaliteit, hoger dan alle concurrentie. De nieuwste Apple smartphone kan vanaf 27 oktober in de voorverkoop gekocht worden en wordt waarschijnlijk een groot onderdeel van het straatbeeld gezien de nu al torenhoge populariteit.

 

Leave a Response