GadgetsFeatured

Is een nieuwe iPhone te duur? Dan is een refurbished iPhone dé oplossing

Thom1224 views

De refurbished iPhone wordt steeds populairder. Tegelijkertijd is er nog veel onduidelijkheid bij een groot aantal mensen. Wat is refurbished precies? Is het wel betrouwbaar? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe zit het met de garantie en zo zijn er nog veel meer vragen.

Een refurbished iPhone is in ieder geval een interessant alternatief voor een nieuwe iPhone. Je kunt er namelijk veel geld mee besparen.

Wil je meer weten over refurbished iPhone’s? Lees dan even verder.

Wat is een refurbished iPhone?

Wat houd refurbished precies in? Refurbished is het engelse woord voor ‘gerenoveerd’. Wanneer iemand van zijn iPhone af wilt is het mogelijk om deze aan een partij te verkopen die de hele iPhone checkt op gebreken en schade.

De iPhone wordt volledig schoongemaakt en waar nodig gerepareerd. Ook wordt de software gecontroleerd of deze naar behoren werkt. Wanneer dit allemaal in orde is wordt de iPhone verkocht. Deze iPhone is nu officieel refurbished.

De kwaliteit van een refurbished iPhone ligt vele male dichterbij een nieuwe iPhone als wanneer je hem bijvoorbeeld op marktplaats zou aanschaffen. Naast de kwaliteit van de iPhone krijg je ook nog een aantal jaar garantie.

Op deze manier kun je voor een stuk minder geld een iets oudere iPhone in huis halen, maar je weet wel zeker dat alles naar behoren werkt en dat hij aan strenge kwaliteitseisen is onderworpen.

 

Waarom zou je dan voor refurbished moeten kiezen?

Wanneer je kiest voor een refurbished iPhone kun je er van uitgaan dat je geld bespaart, dit kan oplopen tot zelfs honderden euro’s. Ook is de iPhone dus grondig gecontroleerd en schoongemaakt. Hij is voor jou dus zo goed als nieuw.

Voordat je een refurbished iPhone gaat kopen is het wel belangrijk om je even in te lezen in de voor- en nadelen. Uit deze punten kun je voor jezelf beslissen of je liever een refurbished iPhone of een nieuwe iPhone wilt.

Ook bij aankoop van een refurbished iPhone krijg je garantie. Dit kan per aanbieder verschillen. De één geeft 12 maanden garantie, de ander weer 24 en het komt ook wel eens voor dat er zelfs 36 maanden garantie wordt gegeven.

Ook kun je bij de aanbieder tot 14 dagen na ontvangst afzien van je aankoop. Zo loop je geen risico en kun je het toestel op je gemak uitproberen.

Zijn refurbished iPhone’s te vertrouwen?

Zoals al vaker aangegeven in dit artikel worden de iPhone’s grondig schoongemaakt en gecontroleerd op eventuele gebreken. Wanneer er iets kapot was aan de iPhone is dit gemaakt door de aanbieder ervan.

Ook krijg je dus garantie, mocht er toch iets niet goed werken, kun je hier altijd mee terug naar de winkel waar je het toestel hebt aangekocht.

De voor- en nadelen op een rijtje

Om voor jou even duidelijk te maken wat de voor- en nadelen zijn, staan ze hieronder op een rijtje.

De nadelen

 • Het toestel kan beschadigingen hebben, denk hierbij aan krassen of deukjes. (wanneer er inderdaad spraken is van schaden staat dit vermeld op de website van de aanbieder)
 • De accu kan een deel van zijn capaciteit verloren hebben (dit komt er op neer dat de batterij een stuk sneller leeg kan raken)
 • Vaak worden accessoires niet meegeleverd. (het kan dus voor komen dat je zelf een oplader en oortjes moet aanschaffen)
 • De nieuwste iPhone’s zijn vaak nog niet verkrijgbaar als refurbished model. (je zult dus ‘bijna’ altijd een ouder model hebben)

De voordelen

 • Een refurbished is altijd goedkoper dan een nieuw toestel
 • Het refurbished toestel is goed gecontroleerd en getest op gebreken (de gebreken zijn ook altijd gerepareerd)
 • Door een iPhone te hergebruiken draag je bij aan het verbeteren van het milieu.
 • Een refurbished toestel heeft altijd garantie
 • Je hebt naast de garantie ook wettelijk geregelde bedenktijd en recht op retour tot 14 dagen na het ontvangen van je iPhone

Nachecken van de conditie van het toestel

Bij elk refurbished toestel staat een conditie aangegeven. Je hebt drie condities, namelijk: Zo goed als nieuw, licht gebruikt en zichtbaar gebruikt.

 • Is er weinig aan te merken op hoe het toestel werkt en hoe het eruit ziet? Dan is hij zo goed als nieuw.
 • Heeft hij een paar krassen? Dan is hij licht gebruikt.
 • Heeft hij meerdere diepe krassen en deuken? Dan is hij zichtbaar gebruikt.

Conclusie

Het kopen van een refurbished iPhone komt dus vaak voor, het wordt ook steeds populairder in Nederland. Op deze manier kun je een relatief nieuwe iPhone kopen voor een stuk minder geld als wanneer je een nieuw toestel koopt.

Is refurbished wat voor jou?

Leave a Response