Wonen

De isolerende werking van gordijnen

Redactie MannenNieuws2494 views
isolerende werking gordijnen

Gordijnen brengen warmte in een woning. Niet alleen door hun uitstraling, maar ook letterlijk. Besparen op de maandelijkse energierekening kan door het op de juiste manier plaatsen van isolerende gordijnen, isolerend raamfolie of te kiezen voor het juiste glas en het afdichten van kieren en gaten rondom het raamkozijn.

Isolerende gordijnen

Door gordijnen te kiezen die goed sluiten stimuleer je de isolerende werking van gordijnen. Zorg dat je de gordijnen in de kamer ophangt zonder dat zij de radiator raken. Wanneer je in de wintermaanden je gordijnen sluit zodra het donker wordt, doen de gordijnen de rest van het werk. Wanneer de radiator goed kan verwarmen zorgen de gordijnen ervoor dat de warmte goed blijft hangen in de ruimte.

Andere isolerende raamdecoratie

Door te kiezen van de juiste raamdecoratie bespaar je maandelijks op je energierekening zonder dat het je enige moeite kost! Het kiezen voor de juiste gordijnen is dus van groot belang. Online vind je diverse websites die raamdecoratie aanbieden, waaronder Dakraam-Gordijn.nl.

Stap voor stap word je begeleidt tot je het juiste type gordijn hebt gevonden voor jouw raam. Zo zorgt een dik geweven stof niet automatisch voor isolering, een gordijn met een strak geweven voering heeft eerder een isolerende weving. Let daar dus op wanneer je de isolering van groot belang vindt bij het kiezen van de juiste raamdecoratie.

Isolerend glas

De isolering kan nog beter gestimuleerd worden door het kiezen van het juiste glas. Zodra je de mogelijkheid hebt in je woning, is het verstandig om te gaan voor HR++-glas. Dit is dubbelzijdig glas met optimale isolering. Tussen de twee glazen bevindt zich edelgas die voor de isolering zorgt. Ook is het inmiddels mogelijk om voor HR+++-glas te kiezen. Dit is zelfs glas dat bestaat uit drie glazen. Met dit glas ben je dus verzekerd van optimale isolering.

Isolerende folie

Is het vervangen van glas geen optie voor je woning? Dan kan je altijd nog kiezen voor isolerende folie. Wanneer de folie is op enkelzijdig glas heeft dit een isolatiewaarde die vergelijkbaar is met dubbelzijdig glas. De folie is een stuk goedkoper dan het vervangen van het glas dus is daarom een zeer aantrekkelijke optie voor wie niet te veel geld wil besteden aan isoleren. Bijvoorbeeld voor wie een huis huurt of een ruimte niet of tijdelijk gaat gebruiken. Isolerend glasfolie koop gemakkelijk bij de bouwmarkt en plak je gemakkelijk zelf op het raam.

Isolerende ramen

De meeste warmte gaat verloren tussen spleten en kieren bij ramen in een woning. Je glas en je raamdecoratie kan dus nog zo isolerend zijn, wanneer je raamwerk niet in orde is kost het je alsnog meer euro’s in de maand dan nodig. Zorg er dus voor dat je raam zo luchtdicht mogelijk is aangesloten. Laat dit goed controleren door een professional, op deze manier weet je zeker dat jij er alles aan hebt gedaan om jouw woning zo geïsoleerd mogelijk krijgt!

Wil je meer lezen over hoe je maandelijks op je energierekening kunt besparen? In dit artikel lees je over hoe mannen de grootste energieverspillers blijken te zijn, hoogste tijd om daar dus verandering in te brengen.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock.

Leave a Response