KlussenWonen

Je eigen garage bouwen: 4 tips!

Redactie MannenNieuws1 comment3735 views

Ben jij handig met auto’s en wil je van een hobby je werk maken? Dan is een garage een echte must! Zelf een garage bouwen om daar aan auto’s van klanten te kunnen werken is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt flink wat kijken bij het construeren van een garage. Denk bijvoorbeeld aan isolatie, een garagedeur of de garagevloer. Om je alvast een beetje op weg te helpen hebben we 4 tips op een rijtje gezet!

1 De garagevloer

Allereerst is het belangrijk om de juiste vloer te kiezen voor je garage. Een goede garagevloer voldoet aan een aantal eisen. Zo is deze vloeistofdicht, slijtagebestendig, kan deze tegen een stootje en is de vloer antislip. Ook is het praktische dat het materiaal van de vloer eenvoudig schoon te maken is. Wanneer je iets knoeit, kun je het snel weer opruimen.

2 De muren

Naast de garagevloer, is het ook belangrijk dat je goed nadenkt over de muren. Al helemaal wanneer de garage meer is dan een parkeerplek voor de auto en extra opbergruimte. Wanneer je ook echt tijd door gaat brengen in deze garage, dan dien je deze uiteraard goed te isoleren. Bij de meeste bouwmarkten kun je goed isolatiemateriaal kopen, waarmee je de garage kunt isoleren. Ook is het in sommige gevallen handig als de ruimte ook geluiddicht is. Zo houd je niet de hele buurt wakker wanneer je aan het klussen bent.

Eigen garage

Lees ook: Old timer kopen en restaureren: waar moet je rekening mee houden?

3 Het dak

Ook het dak van de garage is geen onbelangrijk onderdeel. Nederland kent namelijk behoorlijk wat regenachtige dagen en je wilt natuurlijk geen lekkage krijgen. Een goedkope oplossing is een dak van bijvoorbeeld golfplaten of hout. Wil je echter een betrouwbaar dak wat zowel ’s winters als in de zomer je beste vriend is, dan kun je er beter voor kiezen om dit uit te besteden. Het bouwen van een kwalitatief dak is namelijk echt vakwerk! Wanneer je veel klanten krijgt, dan heb je dit ook zo weer terugverdient!

4 De garagedeur

Als kers op de taart moet er natuurlijk een mooie garagedeur in je garage zitten. Een goede garagedeur zorgt ervoor dat je spullen veilig zijn. Je wilt natuurlijk niet dat iedereen de ruimte zomaar kan betreden. Er zijn verschillende deuren waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een schuifdeur, een roldeur of een normale deur. Het licht er maar net aan hoeveel ruimte er is en hoe je de ruimte wilt gebruiken. Een roldeur is in de meeste gevallen het beest praktisch, maar deze zijn wel aan de dure kant.

Heb jij je eigen garage? Zo ja, heb jij die zelf gebouwd of door iemand laten bouwen? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

1 Comment

  1. Een goede garagedeur zorgt er inderdaad voor dat je spullen veilig zijn. Tegenwoordig zijn er veel soorten te vinden die ook op afstand te monitoren zijn. Ook kan je kiezen voor een optie met alarmsysteem.

Leave a Response