LifestyleReizen

Je lichaam goed verzorgen in de zomer: 6 tips

Jaro1016 views
mannen-verzorging-zomer

Waar lichaamsverzorging vaak met vrouwen geassocieerd wordt, hechten ook steeds meer mannen waarde aan de verzorging van hun lichaam. Veel mannen zitten geregeld in de sportschool en voor mannen zijn er tegenwoordig bijna net zoveel huid crèmes als voor vrouwen. Met name in de zomer vinden mannen het fijn om hun lichaam te verzorgen. In de winter is dit lichaam verstopt onder dikke truien en grote jassen, maar zomers is dat wel anders. Hoe pak je dit nu aan? Je lichaam verzorgen in de zomer? Wij hebben 6 tips op een rijtje gezet!

Lichaam verzorgen in de zomer

Heb jij je vakantie al geboekt? Een paar weken aan het strand liggen of de clubs onveilig maken op Ibiza? Dan wil je er natuurlijk wel goed uitzien. En dan hebben we het niet alleen over je spierballen, maar ook dingen als je huid, je kapsel en je algehele verzorging. Om je alvast in de goede richting te helpen hebben wij 6 tips op een rijtje gezet. Zo ben je straks helemaal klaar voor de zomer!

1 Het reinigen van de huid

Een verzorgd lichaam begint natuurlijk met een goede hygiëne. En dan te beginnen met de huis. Je huid krijgt dagelijks met allerlei schadelijke dingen te maken. Denk bijvoorbeeld aan zon, roken, wind, regen en ongezond eten. Daar komt je huid onder te leiden. Het is dus belangrijk om je huid goed te reinigen. Je lichaam zelf kun je met normale zeep wassen, maar voor je gezicht kun je beter iets anders gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een speciale gezichtsreiniger geschikt voor jouw huidtype. Zo voorkom je verstopte poriën en onzuiverheden op je gezicht.

2 Je huid scrubben 

Naast het reinigen van de huid is het ook erg belangrijk om af en toe te scrubben. Het klinkt misschien als een vrouwelijke activiteit, maar ook de mannelijke huid heeft hier baat bij. Door je gezicht geregeld te scrubben, verwijder je dode huidcellen en zal je huid er beter uitzien. Bovendien wordt ook je baardhaar zachter en krijg je minder snel ingegroeide haren. Een belangrijk onderdeel van de lichaamsverzorging voor mannen! Scrub alleen niet te hard, want dan kun je de huid juist beschadigen. Andere plekken die je kunt scrubben zijn je schouders en je rug. 

3 Het hydrateren van de huid

Het hydrateren van je lichaam is altijd belangrijk. In de zomer kun je echter last krijgen van een extreem droge huid… Hydrateren in de zomer is dus nog belangrijker. Veel mannen vergeten dit. Ze gebruiken wel aftershave en bijvoorbeeld zonnebrand, maar geen hydraterende crème. De alcohol in de aftershave zorgt ervoor dat je huid uitdroogt en dat wil je natuurlijk niet hebben in de zomer. Ren dus maar vast naar de apotheek en vraag om een hydraterende huid crème. Essentieel voor de verzorgde man!

huid-verzorging-mannen-zomer

Lees ook: 4 onbekende bestemmingen voor een ontspannen zomervakantie!

4 Nagelverzorging

Er zijn maar weinig mannen die hun nagels verzorgen, terwijl je nagels toch vaak te zien zijn. Wanneer je een hand geeft, wanneer je iets aangeeft of wanneer je bijvoorbeeld iets opschrijft. Voor veel vrouwen is het een echte afknapper als een man onverzorgde nagels heeft. Maar hoe verzorg je nu je nagels? Zorg dat je ze geregeld knipt en maak het gedeelte onder de nagels schoon met een nagelborsteltje. Je kunt ook de scherpe hoekjes er met een nagelvijl vanaf vijlen. Hetzelfde geldt voor je teennagels. Heb je vaak last van ruwe handen? Dan kun je een handcrème overwegen!

5 Smeer je goed in!

De zomer staat garant voor zon. In Nederland valt dat wellicht mee, maar als je op vakantie gaat naar een zonnig land, dan zul je je lichaam goed moeten beschermen. Ook al verbrand je niet snel, het is toch belangrijk om je in te smeren. Om bruin te worden in de zomer, maar ook om nare aandoeningen als huidkanker te voorkomen. Smeer je in met een hoge factor en vermijd momenten wanneer de zon op zijn heetst is (rond  2 uur smiddags). Ook kun je ’s avonds als de zon onder is je lichaam insmeren met een hydraterende after sun crème. 

6 Drink genoeg!

En dan bedoelen we natuurlijk niet de mojito’s en zomerse biertjes! Nee, het is belangrijk om genoeg water te drinken. Er wordt aangeraden om minstens anderhalve liter water per dag te drinken, maar op een warme dag mag dit gerust tweeënhalf liter zijn. Je voelt je beter en je huid zal er ook beter uitzien. Zo houd je je lichaam gezond en ben je helemaal klaar voor de zomer!

Hoe verzorg jij je lichaam in de zomer? Zijn we nog tips vergeten? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response