AutomotiveLifestyleReizen

Je motor voorbereiden op de zomer

Redactie MannenNieuws1185 views
motor voorbereiden op de zomer

De zonnestralen prikken steeds vaker door de wolken en ook van regen en sneeuw is al bijna geen sprake meer. Goed nieuws natuurlijk, want dit betekend dat de motor de garage weer uit kan. Om je motor klaar te maken voor de zomer is het natuurlijk wel van ongelooflijk groot belang om te weten waar je rekening mee moet houden. Je wilt na het eerste weekje niet meteen met kapotte onderdelen zitten. We hebben de belangrijkste zaken even voor je op een rijtje gezet.

1. De banden

Zijn die zomerbanden van vorig jaar eigenlijk nog wel in staat om terug de weg op te gaan? Door het profiel even te controleren weet je vaak al een stuk meer. Houd in je achterhoofd dat het profiel toch wel erg belangrijk is. Het zorgt er namelijk voor dat water wordt afgevoerd en je voldoende grip hebt. Zo glij je niet op dag 1 al over het asfalt heen. Is de profieldiepte minder dan 1,6 mm? Dan vervang je de banden. Ook de bandenspanning is natuurlijk van belang. Dit verlengt ook de levensduur van de banden en de motor nog eens.

Tip: Kom je scheuren tegen, dan vervang je de banden natuurlijk meteen. Steentjes kunnen daarentegen minder kwaad. Haal ze er wel even uit zodat ze niet tot scheuren leiden.

2. Veiligheid

Toch ook wel zo belangrijk is je eigen veiligheid wanneer je de motor opstapt. Loop je motorpak even na en kijk of alles nog in orde is en goed past. Hetzelfde geld natuurlijk voor je helm. Als je een keer een flinke schuifpartij gemaakt hebt, kan het zijn dat je helm op de beschadigde plekken minder stevig is. Twijfel je? Dan kun je beter een nieuwe helm aanschaffen. Better safe than sorry right? Vergeet trouwens ook je motorverzekering niet te checken. Mocht er dan toch iets gebeuren dan ben je in ieder geval verzekerd.

3. De motor

Last but not least is natuurlijk de motor zelf. Controleer of de ketting niet te slap of te strak is. Kijk ook meteen even of er geen schakels klemmen. Als je motor het hele jaar binnen heeft gestaan kun je gemakkelijk zien of er eventuele lekkages zijn. Controleer anders de voor- en achtervering even of ze schoon zijn. Een schone vering betekend dat er geen lekkage plaats heeft gevonden. En als je dan toch bezig bent, controleer dan ook de remmen en remblokken even. Wel zo handig natuurlijk.

Leave a Response