Vrouwen

Je ‘scharrel’ dumpen op een nette manier: 4 tips

Jaro1958 views
scharrel dumpen 2

Veel mannen zullen het wel herkennen: je bent een tijdje aan het scharrelen met een meisje maar op een gegeven moment zie je in dat dit meisje niet is dat jij op lange termijn wilt blijven zien. Het kan natuurlijk zo zijn dat zij er hetzelfde over denkt maar voor hetzelfde geld is zij juist smoorverliefd op jou. Om te checken hoe de vlag erbij hangt kun je eerst eens voorzichtig vragen hoe zij jullie toekomst ziet. Begint ze direct over een relatie en misschien zelfs wel trouwen en kinderen, dan weet je zeker dat het de hoogste tijd is om je scharrel de deur te wijzen als je haar niet ziet zitten. Je wilt dit natuurlijk wel op een nette manier doen zonder haar onnodig pijn te doen. Dit kan nog wel eens lastig zijn en daarom hebben wij de volgende 4 tips voor je op een rijtje gezet.

In het echt

Misschien is deze tip wat voor de hand liggend maar daarom niet minder belangrijk. We horen en lezen namelijk nog steeds wel eens over mensen die hun scharrel dumpen via Whatsapp, Facebook Messenger, SMS of een belletje. Wat ons betreft is dit echt geen optie voor volwassen mensen en daarom moet je altijd in het echt vertellen dat jij niet met haar verder wil. Als je het lastig vindt om bij jou of haar thuis te doen kun je wellicht beter in een neutrale omgeving zoals een café afspreken. Je kunt dan op het moment dat je zelf wilt direct naar huis gaan. Wees een echte heer en betaal nog wel even de rekening zodat je haar niet met een nog vervelender gevoel achterlaat.

scharrel dumpen

Lees ook: Zo maak je nooit meer ruzie met je vriendin over welke film er gekeken wordt!

Duidelijk

Het wil nog wel eens gebeuren dat degene die zijn scharrel wil dumpen het te voorzichtig aanpakt. Door met woorden als een pauze en twijfel te beginnen laat je ruimte voor het voortzetten van de relatie of scharrel. Het is lief bedoelt om het subtiel te willen brengen maar dit leidt alleen maar tot onduidelijkheid en onzekerheden. Uiteindelijk is het voor beide partijen het beste dat je duidelijk bent en zegt dat je er echt een punt achter wilt zetten.

Kort maar krachtig

Maak er geen ellenlang verhaal van als jij het uit wilt maken, dit verlengt de lijdensweg alleen maar. Vertel dat je het niet meer ziet zitten om samen door te gaan en beperk je tot een korte uitleg. Als zij nog vragen heeft kun je daar natuurlijk op in gaan maar onthoud hierbij dat je duidelijk moet blijven. Een korte en krachtige boodschap voorkomt onnodige pijn en onzekerheid.

Geen tweede kans

Het kan goedbedoeld zijn om elkaar nog een paar keer te zien nadat je haar hebt gedumpt. In het kader van goed uit elkaar zijn willen mensen nog wel eens een paar keer afspreken. Dit kan leiden tot hernieuwde gevoelens van liefde en lust en is over het algemeen niet zo’n goed idee wanneer je zeker bent van je zaak. Een tijd niet afspreken zorgt dat beide partijen de breuk makkelijker en sneller zullen verwerken. Pas wanneer jullie allebei over de breuk heen zijn kun je weer eens een praatje maken. Dit is vaak pas na een half jaar of een jaar.

Heb jij een scharrel (gehad)? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response