Films & Series

Jim Carrey terug op het witte doek, maar niet zoals we hem kennen…

Jaro1024 views
dark-crimes

Jim Carrey behoort tot de beste acteurs van de afgelopen twee decennia. Deze komische acteur speelt vaak in humoristische films en daar is hij maar wat goed in. Je kent hem waarschijnlijk wel van de Ace Ventura films, Bruce Almighty of de natuurlijk The Mask! De laatste film waar Jim Carrey in speelde stamt uit 2014. Dit jaar is deze geniale acteur eindelijk weer op het witte doek te zien, maar niet zoals we hem kennen… In de ijzingwekkend spannende film ‘Dark Crimes’ speelt Carry een gekwelde politieagent.

Jim Carrey

Jim Carry is inmiddels 56 jaar oud, maar nog niet met pensioen. De geboren Canadees won maar liefst 11 MTV Movie awards, 6 Nickelodeon Kid’s Choice awards, 2 Golden Globe awards en nog tientallen andere kleinere prijzen. Hij staat vooral bekend om zijn humor én sprekende gezichtsuitdrukkingen.

ace-ventura

Lees ook: Will Smith: van succesvol rapper tot acteur met Oscar nominatie!

True Crime

Het verhaal van deze thriller is gebaseerd op een artikel dat 10 jaar geleden in The New Yorker verscheen. Het artikel, met de naam True Crime, gaat over een politieagent die geobsedeerd is door onopgeloste moord op een zakenman én een verkrachtingszaak. Dit artikel is op zijn beurt weer gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Poolse auteur Krystian Bala. Bala werd veroordeeld van een moord die verdacht veel weg had van een van de moorden die hij in zijn boek beschreef. Volg je het nog? Hieronder de trailer van de film:

Dark Crimes

Jim Carrey neemt dus de rol op zich van politieagent Tadek. Tadek was er heilig van overtuigd dat de schrijver verantwoordelijk is voor de moord en de zedendelicten. Hij raakt geobsedeerd door de gebeurtenissen en wordt langzaam maar zeker meegesleurd in een wereld vol leugens en corruptie. Op een gegeven moment zit Tadek zo diep in de zaak, dat er geen weg meer terug is…

dark-crimes-2

Lees ook: Safe, de nieuwe hitserie op Netflix!

Warschau

Dark Crimes is opgenomen in Polen en er spelen ook enkele Poolse acteurs in de thriller. De film werd vorig jaar al vertoond op het Warsaw Film Festival, maar wist hier geen potten de breken. Wel was de meerderheid van de recensenten laaiend enthousiast over Jim Carrey. De komiek die hier een hele andere kant van zichzelf laat zien. De film is vanaf 18 mei in de Amerikaanse bioscopen te zien. Het is nog onduidelijk wanneer deze film in Nederland te bekijken is!

Ben jij benieuwd naar deze film? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response