Mannen kapselsUiterlijk

Kaal worden: ben je zelfverzekerd genoeg?

Redactie MannenNieuws1793 views
Kaal worden

Veel mannen ontlenen een groot deel van hun zelfverzekerdheid aan hun haar. Ook al zijn er genoeg voorbeelden van kalende mannen die aantrekkelijk worden gevonden: de meerderheid heeft liever een flinke haardos. Die keus is begrijpelijk. Als de haargrens omhoog gaat, ben je zeker niet de enige die het zelfvertrouwen voelt dalen. Of zelfs last krijgt van depressies. Zeker als je door je functie regelmatig in het openbaar komt, kan die kaalheid tot psychische gevolgen gaan leiden.

Het kan iedere man overkomen: kaal worden. Niet iedere man gaat er echter even luchtig mee om. Veel mannen zijn juist gevoelig voor een steeds dunner wordende haardos. Of gaan zich ergeren aan de kale inhammen aan weerszijden. En gelukkig komt het niet heel vaak voor, maar er zijn  ook voorbeelden van mannen die door kaalheid in een sociaal isolement terechtkomen. Ze functioneren niet meer op het werk, zijn niet meer de aardige echtgenoot van vroeger. Ook psychologisch gezien is een haartransplantatie daarom van grote waarde.

Jonger of ouder worden geschat

Mannen hebben tegenwoordig meer oog voor hun uiterlijk. En een goed gevulde voorlijn is gezichtsbepalend en heeft een grote invloed op je uitstraling. Mannen die op jonge leeftijd al kaal worden, kunnen zomaar tien jaar ouder worden geschat. En andersom: wie kiest voor een haartransplantatie, wordt door zijn omgeving al gauw tien jaar jonger geschat.

Kalende man is aantrekkelijk

‘Gelukkig’ is die omgeving ook vaak wel bereid om het gebrek aan haar te vergoelijken. Iemand die kaal wordt krijgt dan goedbedoelde tegenargumenten te horen: ’Maar je hebt toch ook heel mooie ogen?’ Of: ‘Ach, het is makkelijk in onderhoud.’ En een andere bekende dooddoener is: ‘Het ziet er toch heel mannelijk uit?’

Die laatste opmerking is zeker waar. Wie kent niet de voorbeelden van kalende mannen die juist door hun kaalheid aantrekkelijk worden gevonden? Het is misschien opvallend, maar in een intakegesprek zal Hairplus medical care je altijd attenderen op dat – onbedoelde – bijeffect: heb je dáár ook weleens aan gedacht? Toch wint een eventueel sexy uiterlijk het niet van de ergernis van kaalheid bij 99% van de cliënten.

kaal aantrekkelijk

Kaal worden camoufleren

Het is iets wat vooral mensen in publieke functies herkennen. Een CEO van een multinational of een presentator die regelmatig op tv is, zal nóg eerder geneigd zijn om een haarimplantatie te overwegen. Of om in ieder geval met tussentijdse oplossingen het haarverlies te camoufleren. De één laat het haar op andere plaatsen langer uitgroeien, de ander zoekt zijn toevlucht in een kleurspray, een haarwerk of een trendy pet. Hairplus zal je ook altijd adviseren om – hoe opmerkelijk ook – het haar korter te dragen of te scheren. Door de contrastwerking is juist dan de kans het grootst dat dat de oprukkende kaalheid niet wordt gesignaleerd.

Goede begeleiding

Ook bereiden we je eerlijk voor op een mogelijke teleurstelling: dat het donorgebied onvoldoende is om voorgoed een einde te maken aan je kaalheid. Die mogelijkheid bestaat immers. Ook een te groot uitvalsgebied kan een haartransplantatie blokkeren. Kaal worden kan dus niet altijd voorkomen worden. Hairplus begrijpt dat die mededeling hard kan aankomen. Ook in dat geval krijg je een betrouwbaar advies: zorg voor goede begeleiding, zorg datje iemand hebt om op terug te vallen.

Zelfverzekerder na eerste intake

Hoe groot het psychologische effect van wel of niet kaal zijn of kaal worden is, wordt vaak al tijdens de intake in de kliniek in Barendrecht duidelijk. Alleen al het feit dat je de eerste stap richting haartransplantatie zet, kan er al toe leiden dat je meer zelfverzekerd de deur uitstapt. Een effect dat nog wordt vergroot op het moment dat de getransplanteerde haren weer zijn gaan groeien, meestal een jaar na de behandeling. Reacties van tevreden klanten van Hairplus maken duidelijk dat veel mannen zich weer als herboren voelen. Ze durven weer in de spiegel te kijken, gaan zonder schroom de straat op, bezoeken weer bijeenkomsten en updaten vol trots hun online  profiel!

Leave a Response