Wonen

De kapstok: onmisbaar en onderschat

Redactie MannenNieuws2256 views
kapstok

Stel je een hal voor zonder kapstok. Jassen op de trap, shawls op de grond. Je gaat steeds vaker zónder jas van huis, want met een gekreukt en gevlekt exemplaar kun je op je werk niet aankomen. Zodra je thuiskomt weet je niet hoe snel je de hal weer uit moet komen, en je gasten nemen ineens de achterdeur. De kapstok is een onmisbare woonaccessoire, maar ook verschrikkelijk onderschat: het is misschien wel het láátste waar we aan denken bij de inrichting van ons huis! Een paar inspiratietips:

Wees creatief

Als je niet veel loopruimte in de hal hebt kun je het beste kiezen voor een wandkapstok die slechts 5 tot 15 centimeter diep steekt. Ook met eenvoudige, compacte kapstokken kun je een leuk geheel creëren: hang bijvoorbeeld drie exemplaren schuin boven elkaar, of verstop de kapstok van de kinderen in het hoekje onder de trap. De deur van de meterkast, binnen- of buitenkant, biedt ook een mooi plekje.

Eén meubel voor álles

Heb je juist veel ruimte, dan kan een garderobemeubel fantastisch staan. Daarin vind je bijvoorbeeld een roede met kledinghangers voor je nette jassen, een paar losse haakjes voor vesten en truien, en een hoedenplank voor mutsen en handschoenen. Maar er kan ook een bankje in verwerkt zijn, en lades voor de hondenriem of zelfs een kastje voor je schoenen. Zo heb je alles bij elkaar in een mooi geheel!

Karakter in je hal

Je kunt de kapstok uitstekend gebruiken om een interieurstijl mee te benadrukken in de hal. Een kapstok met grote, kleurrijke kledingknopen van metaal geeft je hal een retro look; “wuivende” rietpalmen van RVS zorgen voor een design plaatje. De keuze aan originele kapstokken is zó ontzettend groot dat het de ideale woonaccessoire is geworden om je hal persoonlijk mee te maken!

Terug van weggeweest

Je kent de staande kapstok wel uit de films; een authentieke houten standaard waar je een hoed naartoe gooit, die dan precies op het haakje landt en voor de sier nog een paar rondjes draait. Tegenwoordig vind je de staande kapstok in allerlei varianten- van elegant RVS tot authentiek hout. Een groot voordeel is dat de staande kapstok niet aan de muur hoeft te worden bevestigd en dat de jassen netjes rondom de standaard worden verdeeld. Een vintage design met een modern tintje; we love it!

Leave a Response