Automotive

Kenteken check: wat is jouw auto waard?

Redactie MannenNieuws1441 views
kenteken check

Ben je eindelijk klaar om in je droomauto te rijden, maar heb je wat ruimte in je budget nodig om die droombak te tunen? Dan is het wel fijn om te weten hoeveel je huidige auto waard is. Misschien kom je er achter dat de beslissing om een nieuwe auto te kopen de juiste is, of misschien leer je juist dat je huidige bakkie nog wel een aantal jaar mee kan. Je kan de waarde van je auto gewoon gratis online opvragen, geen poespas, geen gedoe! Je leest hier alle ins en outs.

Binnen een paar minuten resultaat

Websites zoals Kentekencheck.com laten je in een handomdraai alle belangrijke gegevens van je auto zien. Ideaal wanneer je een auto wilt verkopen, maar natuurlijk ook ontzettend handig wanneer je op het punt staat een auto te kopen. De kentekencheck laat je namelijk meteen alle belangrijke technische informatie zien, en zelfs de historie van het voertuig (iets wat vaak ‘vergeten’ wordt in advertenties) staat voor je klaar. Ook kun je APK-afkeurpunten opvragen en inzien, en een overzicht krijgen van de reparaties: wat natuurlijk erg handig is voor de toekomst. Op deze manier weten zowel jij als een potentiële koper precies waar de auto in de toekomst wellicht problemen van zou kunnen ondervinden.

Een gratis voertuigrapport

Waar je enkele jaar geleden nog diep in de buidel moest graaien om een voertuig rapport onder ogen te krijgen, is dit nu in veel gevallen gratis. Hoewel een uitgebreid rapport vaak nog steeds een betaalde luxe is, geeft een standaard voertuigrapport je al ontzettend veel informatie. Daarnaast heb je het voertuigrapport binnen een paar minuten onder ogen. Je vindt hier onder andere de standaard (technische) autogegevens zoals bijvoorbeeld het merk, het type en het type motor. De datum van de tenaamstelling en de eerste aangifte in Nederland, de vervaldatum van de APK, de NAP check (ook wel de kilometerstand controle genoemd), het eventuele import verleden, de registratie formaliteiten en in sommige gevallen zelfs de hoogte van de wegenbelasting. Dit maakt het natuurlijk ook erg fijn voor kopers om direct te kunnen zien of je auto gestolen is.

Waarde bepalen

Aan de hand van al deze gegevens wordt de waarde van je auto bepaald. Een lage kilometerstand op een nieuw model heeft natuurlijk een hogere waarde dan een oldtimer met hoge kilometerstand. Kom je erachter dat je auto niet meer waard is wat je had gehoopt? Dan zijn er gelukkig nog een aantal handige tricks die je toe kunt passen om je auto meer op te laten leveren.

Leave a Response