Lifestyle

Kijk eens eerlijk in de spiegel

Redactie MannenNieuws271 views
Kijk eens eerlijk in de spiegel

We kijken allemaal regelmatig in de spiegel, toch minstens één keer per dag checken we wel of ons haar nog een beetje in de krul zit. Maar écht in de spiegel kijken, dat doen we een stuk minder. Hiermee wordt uiteraard de figuurlijke spiegel bedoeld. Soms kan dit namelijk heel confronterend zijn. Toch is het goed om eens kritisch in de spiegel te kijken of beter nog; jezelf een spiegel voor te houden. Aan welke zaken je hiervoor moet denken? Dat is uitgelegd in dit blog.

Pilletje op zijn tijd

Waar het ooit onschuldig begon op een festival, krijgt het nu toch een prominentere rol in je leven; drugs. Eerst was het een kwestie van lekker gek doen met je vrienden, maar toen de maandagochtend wel erg pittig werd is het er toch ingeslopen dat je het meer doet dan je eigenlijk wilt. Ook wanneer de hoeveelheid nog wel meevalt, maar de gedachte aan drugs té vaak oppopt is het tijd om actie te ondernemen. Directe opname in een afkickkliniek is soms niet eens nodig, maar vaak wel mogelijk. Een afkickkliniek biedt namelijk ook vaak ambulante hulp. Iets wat bij veel verslavingen vaak al tot de mogelijkheden behoort, én goed z’n werk doet.

Pilletje op zijn tijd

Comfortzone bereikt?

Een leven lang blijven leren, dat is niet alleen (in veel gevallen) leuk maar ook zeer nodig. Wanneer je té veel in je comfortzone zit, kan dit zeer nadelig voor jezelf zijn. Je gaat meer klagen en zeuren en wellicht komen er zelfs lichamelijk klachten bij kijken. Het is daarom ook aan te raden om jezelf altijd uit die comfortzone te trekken. Dus kijk eens eerlijk in de spiegel en vraag jezelf af ‘zit ik helemaal in mijn comfortzone?’. Als het antwoord bevestigend is, dan is het aan te raden jezelf hier eens uit te trekken. Start een nieuwe hobby, zoek een andere baan of functie of maak die wereldreis. Dit maakt je een leuker mens en geeft je een meer voldaan gevoel, echt waar!

Uiterlijke verzorging

Jaren getrouwd en daarmee de prikkel om de leukste versie van jezelf tevoorschijn te toveren wel een beetje verdwenen? Dan is het ook tijd voor actie. Blijf altijd investeren in jezelf. Ouder worden hoeft niet direct te betekenen dat je een buikje krijgt of dat je niet meer nieuwe kleding hoeft te kopen. Blijf hierin investeren, dit is iedere euro waard.

Kortom, blijf in de spiegel kijken en confronteer jezelf soms met het minder aangename. Een afkickkliniek kan bijdragen aan een nieuwe versie van jezelf. Dit zorgt alleen maar voor vooruitgang en dat is iets waar we natuurlijk allemaal stiekem naar streven.

Leave a Response