Lifestyle

Kinderkleding kopen voor je zoontje: 5 tips

Redactie MannenNieuws229 views
Kinderkleding kopen voor je zoontje 5 tips

Wil jij jouw zoontje leuk aankleden, maar vind je het kopen van kinderkleding nog een grote uitdaging? Lees dan de 5 onderstaande tips eens door. Dit maakt het shoppen een stuk eenvoudiger! De tips komen uiteraard ook goed van pas wanneer je kleding wilt kopen voor jouw neefje of oppaskindje.

1. Shop liever te groot dan te klein

Richt je eerst op het belangrijkste onderdeel, namelijk de kledingmaat. Inventariseer welke maat jouw zoon op dit moment heeft. Aan de hand hiervan kun je passende kledingstukken uitzoeken. Een goede tip is om bij twijfel liever een maatje groter aan te schaffen. Hier kan jouw kind nog in groeien. Bovendien is een oversized fit tegenwoordig heel hip. Rol te lange mouwen op broekspijpen op totdat het perfect past. Wanneer je online shopt, is het slim om gebruik te maken van een maattabel. Op sommige webshops zoals www.kixx.nl staat in de artikelomschrijving aangegeven wanneer een maat afwijkend valt. Ook kun je bij twijfel een mailtje sturen om persoonlijk advies te vragen.

2. Luister naar je zoontje

Vergeet niet om te luisteren naar de mening van jouw zoontje. Al op vrij jonge leeftijd kunnen kinderen aangeven wat ze wel of niet mooi vinden. Een zelfgekozen kledingstuk zullen ze waarschijnlijk vaker met plezier dragen. Bovendien draagt het maken van eigen keuzes bij aan de ontwikkeling van je kind. Om toch een beetje controle te houden, maak je eerst zelf een ruime selectie en laat je vervolgens jouw zoon de doorslaggevende keuzes maken.

3. Schaf voldoende basics aan

Schaf voldoende basics aan

Zorg ervoor dat er altijd voldoende basic kledingstukken in de kast liggen. Dit maakt het veel makkelijker om nieuwe items te combineren. Basics hebben een neutrale kleur, geen opvallende print en een comfortabele pasvorm. Het is misschien een beetje saai om te kopen, maar wel heel belangrijk!

4. Combineren lastig? Koop setjes

Met voldoende basics wordt combineren kinderspel. Een hele kleurrijke top met speelse print style je met een simpele jeans (met veel stretch) of een effen stoffen broekje. Blijft het samenstellen van leuke outfits toch nog een uitdaging? Schaf dan een aantal vaste kledingsets aan. Bijvoorbeeld een gekleurde broek met een bijpassende stoere Vingino trui. Hier kun je altijd weer op terugvallen.

5. Investeer in goede kwaliteit

Investeer in goede kwaliteit

Let bij het kopen van kinderkleding goed op de kwaliteit. Hoogwaardige stoffen gaan langer mee en zijn dus een duurzame keuze. Vooral als jouw zoon graag klimt en klautert, is het fijn als de broek niet na één valpartij al kapot is.

Leave a Response