Nieuws

Koffie bestellen op kantoor per drone

Redactie MannenNieuws1678 views

Misschien heb je er al van gehoord omdat het nog niet zo lang geleden een hot item was, maar een Amerikaans bedrijf is met een prototype op de markt gekomen zodat men achter het bureau koffie kan bestellen die vervolgens met een drone netjes tot bij je computer wordt gebracht. Je denkt nu vast hoe het mogelijk is, maar tests hebben uitgewezen dat men inderdaad een kop koffie naar keuze kan bestellen en al vliegend komt de koffie naar je toe.

Hoe werkt het?

De “coffee copter” is een kleine drone niet veel groter dan het formaat van een bekertje die via een mobiele app bestuurd wordt. De vrager van koffie moet dus op zijn mobiel of tablet een handige app installeren. Daarna stuurt de toepassing een signaal naar de koffiebar. De koffiebar maakt de koffie zoals je hem graag hebt en vervolgens zal men het kopje bevestigen aan een zakje en wordt als laatste geleverd op de etage waar je je momenteel bevindt.

Zelfs al zit je 3 etages hoger

Op de drone zit een stabilisator die ervoor zorgt dat de koffie zo recht mogelijk gehouden wordt tijdens de vlucht. Hij maakt gebruik van een objectherkenning en bewegingsdetectie om objecten en mensen niet aan te raken. Eenmaal als de koffie is aangekomen, zal hij landen op een speciaal ontwikkelde landingsbaantje en stuurt hij een signaaltje door naar de klant om te laten weten dat de koffie klaar is. Het leuke aan de zaak is dat het A Lab het voor elkaar gekregen heeft om koffie te laten bezorgen aan het bureau die 3 etages boven de koffiebar bevindt. Momenteel is het A Lab nog naar investeerders aan het zoeken om hun project op de commerciële markt te brengen.


Bron RTL Nieuws

Leave a Response