LifestyleReizen

Kom uit de dagelijkse sleur met een workation

Redactie MannenNieuws493 views
Kom uit de dagelijkse sleur met een workation

Of je langer thuiswerken nu ziet zitten of niet: op afstand werken zal niet zomaar verdwijnen. Niet iedereen kan er even blij mee zijn om (gedeeltelijk) thuis te blijven werken. We zijn waarschijnlijk allemaal wel toe aan een nieuwe omgeving zien, nadat we een lange periode elke dag aan hetzelfde bureau in huis hebben gezeten. Nu is gebleken dat op afstand werken een succes is, lijkt een mogelijkheid als ontsnapping aan de dagelijkse sleur steeds realistischer te worden.

De workation

Dit bestaat uit twee woorden, work en vacation. Een workation betekent niet dat je alleen maar vakantie gaat vieren zonder vakantiedagen op te nemen. In een workation werk je jouw normale uren zoals je thuis ook zou doen. Heb je een creatief beroep? Een nieuwe werkomgeving kan zorgen voor veel nieuwe inspiratie. Wanneer je een stressvoller beroep hebt, kun je compleet tot rust komen in een huisje midden in het bos of aan het strand.

Tegenwoordig bestaan er op diverse reiswebsites pakketten speciaal voor een workation. Wanneer je hier boekt, weet je zeker dat je gebruik kunt maken van bijvoorbeeld een sterke internetverbinding, koffie en thee of een goede bureaustoel. Er zijn zelfs pakketten voor gehele bedrijven, zodat je met jouw collega’s op workation kunt gaan en je zelfs in sommige gevallen vergaderruimtes tot je beschikking hebt.

Je hebt ook genoeg keuze op het gebied van bestemmingen. In Nederland zijn er voldoende plekken te vinden waar je tot rust kan komen tijdens jouw workation. Denk aan Texel, of ergens in het bos. Ook kun je naar een ander Europees land gaan, of kies voor een tropisch eiland. Zolang de verbinding maar goed is. Hoe lekker is het om na een lange werkdag naar het strand te lopen of een lange boswandeling te maken?

De workation

Je eigen onderneming

Ben je echt een heel grote fan van gaan en staan waar je wilt? Wellicht is het een goede optie voor jou om zelfstandig te gaan ondernemen. Hier krijg je een hele hoop vrijheid voor terug. Je echter wel veel discipline moeten hebben en er is veel regelwerk. Denk bijvoorbeeld aan een plan, jouw website bouwen, webhosting en meer. Zodra je jouw online zaken geregeld hebt, ben je niet meer gebonden aan een specifieke plek. Een onderneming die gemakkelijk online op te zetten is bijvoorbeeld reseller hosting. Je kunt gaan en staan waar je wilt. Nu veel ondernemingen voornamelijk online zijn, is het minder een vereiste om iedere dag naar dezelfde plek te gaan.

Leave a Response