Vrouwen

De kunst van het flirten door presentator Craig Ferguson

David1956 views

De één flirt erop los, de ander staat uren in een hoekje van een bar om moed te verzamelen, waarna de vrouw waarop hij zijn pijlen gericht had wegloopt met een ander. Flirten is iets dat je kan leren, maar sommige mannen hebben net wat meer talent dan andere mannen.

Eén van die mannen is Craig Ferguson. Craig Ferguson is een Schotse presentator die jarenlang The Late Night Show presenteerde. Hoewel sinds 2014 James Corden de presentatie met enig succes heeft overgenomen, redt hij het niet zo maar bij Craig Ferguson. De inmiddels 55-jarige Schot was namelijk een meester in het flirten. Zelfs bekende vrouwen die bekend staan om hun gesloten karakter kwam helemaal los door Ferguson.

Mannennieuws.nl neemt je mee in de kunst van het flirten door Craig Ferguson.

Nonchalance en zelfvertrouwen

Wanneer je door de beelden gaat waar Ferguson een aantrekkelijke vrouwelijke gast op bezoek heeft, valt één ding op: zijn houding. Ferguson toont nonchalance en enorm veel zelfvertrouwen. Hij kijkt zijn gasten lang aan en biedt ze de ruimte om hun verhaal te doen. In tegenstelling tot veel andere interviewers, zie je aan zijn manier van praten dat hij de gasten in staat stelt om de show te stelen.

Hij leunt nonchalant achteruit, maakt zo nu en dan een gevatte opmerking of komt met een prikkelende vraag en laat de vrouw op de bank haar verhaal doen. Zo nu en dan komt hij met een prikkelende opmerking die sommige vrouwen enigszins aan het wankelen brengt. Vaak een flirterige opmerking, maar soms ook een plaagstootje.

Deze combinatie werkt goed: enerzijds geeft Ferguson de vrouwen het gevoel dat ze in het middelpunt staan, anderzijds maakt hij het ze ook niet te makkelijk. Het resultaat is een gast die zich op haar gemak voelt, maar tegelijkertijd haar best doet om goed over te komen.

Dat werkte uitstekend in combinatie met actrice Kate Mara, die met een aantal gevatte opmerkingen telkens de bal terugkaatst naar Ferguson. Dat het beide goede praters en flirters zijn is duidelijk.

Zelfspot en inkoppertjes

Ferguson biedt vrouwen de ruimte om te schitteren door ze veel tijd te geven om te praten. Hoewel hij met zijn nonchalante houding een zelfverzekerd overwicht houdt, is zelfspot een terugkerend thema. Door zichzelf zo nu en dan belachelijk te maken en de gasten inkoppertjes te geven, helpt hij vrouwen  verder op hun gemak te brengen, zonder zijn zelfverzekerde houding daarmee teniet te doen.

Een goed voorbeeld hierbij is aan het begin van het onderstaande filmpje te zien. Hij staat nonchalant, maakt een prikkelende opmerking die zijn gast even ongemakkelijk maakt, om vervolgens een grap te maken over zichzelf waar ze makkelijk op kan inhaken.

Ferguson toont zich hiermee een meester in het creëren van een prettige chemie. Het is niet voor niets dat zoveel van zijn vrouwelijke gasten terugflirten, terwijl ze dat bij de gemiddelde andere interviewer niet zo snel zouden doen.

Check zeker ook de rest van de compilatie hieronder, want iedereen kan leren van Craig Ferguson!

 

Afbeelding: YouTube

Leave a Response