Wonen

Een kunstgazon: meer voordelen dan nadelen

Redactie MannenNieuws1191 views
kunstgazon tuin

Het is een stuk duurder dan echt gras. That’s all. Eigenlijk zitten er verder geen nadelen aan een kunstgazon. Het is dan ook niet opmerkelijk dat steeds meer Nederlandse huishoudens voor kunstgras in de tuin kiezen, in plaats van voor een echt gazon. Het online opvragen van een offerte is gemakkelijk en het leggen van een gazon is doorgaans in een dag klaar. Wat let je?

De voordelen

De voordelen van kunstgras zijn enorm. De belangrijkste reden om kunstgras te nemen, in plaats van natuurgras, is voor de meeste mensen de onderhoudsvriendelijkheid van kunstgras. Na het leggen ervan heb je er jarenlang geen omkijken meer naar. Dorre plekken bijzaaien? Maaien? Bemesten? Bekalken? Verticuteren? Al deze termen horen tot het verleden voor mensen die kunstgras in de tuin leggen. Toch zijn er meer voordelen te bedenken voor het nemen van kunstgras. Wij sommen ze graag even voor je op:

  1. Minder last van insecten en ongedierte

Misschien ben je wel dol op insecten en vind je het bij de tuin horen. Maar als dat niet zo is, dan is kunstgras een uitstekende oplossing. Omdat het van plastic gemaakt is, en geen aardegrond heeft, trekt het veel minder insecten aan dan echt gras.

  1. Anti-allergisch!

Ben je allergisch voor gras? Dan is een echt gazon geen verstandige optie voor jou. Een kunstgazon is echter een prima optie om tóch een groen gazon te hebben, zónder last te krijgen van uitslag of vervelende niesbuien.

  1. Weersonafhankelijk

Een kunstgazon is groen. Strak groen. Het hele jaar door. Sneeuw, hitte, luchtvochtigheid, droge lucht, enzovoorts; het maakt allemaal niet meer uit, want kunstgras is het hele jaar door mooi.

  1. Altijd mooi

Kunstgras kent geen dorre plekken of afgeraffelde randen. Kunstgras is gewoon strak. Altijd. Dus wil jij een fotogeniek gazonnetje? Dan gaat kunstgras je ongetwijfeld blij maken.

Leave a Response