Films & Series

La Casa del Papel – Spaanstalige hitserie op Netflix gaat viraal!

Jaro1634 views
la-casa-del-papel

Netflix gaat internationaal! Steeds meer producties uit verschillende landen worden beschikbaar gesteld. Zo zijn er al Braziliaanse series, Franse series, Italiaanse series en Scandinavische series te zien. Nu staat er dus ook een Spaanse serie op Netflix en deze verovert op het moment de hele wereld. De serie heet La Casa del Papel en kan het best omschreven worden als een mix tussen Prison Break en Oceans 11!

Spanje

La Casa del Papel is een Spaanse productie en werd een jaar geleden al uitgezonden op de Spaanse televisie. Het is echter pas sinds begin dit jaar dat deze serie ook de rest van de wereld verovert. Het komt niet vaak voor dat een Spaanse serie daadwerkelijk ‘viraal’ gaat. Daarnaast is La Casa del Papel een zogeheten ‘low-budget’ serie met een relatief jonge en onbekende cast.

La-Casa-de-Papel-Netflix

La Casa del Papel

In La Casa del Papel volgen we een groep criminelen die bezig zijn met de heist van hun leven. Zij plegen de ‘perfecte’ overval op Koninklijke Munt van Spanje met als doel om naar buiten te lopen met het astronomische bedrag van 2,4 miljard euro(!). Dit geld stelen zij niet, maar door middel van het gijzelen van de werknemers en andere aanwezigen in de munt, zorgen zij ervoor dat ze de tijd hebben om dit geld zelf te drukken. Bekijk hieronder de stoere trailer van deze topserie:

De groep criminelen moet de 67 gegijzelden in bedwang houden en daarnaast de Spaanse politie ervan weerhouden om binnen te vallen. De groep criminelen bestaat uit 9 personen. Eén persoon regelt alles van buitenaf (de Professor) en 8 criminelen zitten in ‘de munt’ en voeren de  heist uit. De criminelen kennen elkaar niet bij naam, maar hebben allemaal een beroemde stad als nickname. Zo heet de hoofdrolspeelster ‘Tokio’ en zijn er verder ook namen als ‘Nairobi’, ‘Oslo’ en ‘Rio’. Desalniettemin bouwen de criminelen wel een band op, wat ervoor zorgt dat je je echt inleeft in de rollen.

casa-del-papel-4

Lees ook: Deze dingen wist je nog niet over ‘The Sopranos’

Uniek in zijn soort

Veel mensen vergelijken La Casa del Papel met de bekende serie Prison Break, maar wij vinden dat je deze serie eigenlijk niet met een andere serie kan vergelijken. De spanning en de humor van deze serie zijn uniek en daarnaast voegt de ‘Spaanse’ sfeer ook veel toe! Bovendien klopt (bijna) alles in de serie. Veel andere actieseries bevatten ongeloofwaardige situaties, maar bij La Casa del Papel zit alles verschrikkelijk realistisch in elkaar. Complimenten voor de regie!

netflix-la-casa-de-papel-2

Lees ook: 5 redenen om Westworld te kijken!

Seizoen 2

Het tweede seizoen van deze spannende serie is vanaf 6 april op Netflix te zien. Dat werd vorige week op Social Media bekend gemaakt. Voorheen was al bekend dat het tweede en tevens laatste seizoen in April zou verschijnen, maar daar is dus nu een exacte datum aan vastgeplakt.

Onduidelijkheid

Er zijn wat onduidelijkheden omtrent de afleveringen van La Casa del Papel. Zo bestaat het eerste seizoen volgens IMDB uit 15 afleveringen terwijl er in Nederland maar 13 afleveringen werden uitgezonden. Hoe zit dit precies? In Spanje waren langere afleveringen van ongeveer 70 minuten te zien. Netflix heeft voor de internationale versie de afleveringen korter gemaakt (45 minuten). Dit geldt ook voor het tweede seizoen van La Casa del Papel. De oorspronkelijk 6 afleveringen zullen wederom ge-edit worden naar meerdere korte afleveringen.

Heb jij het eerste seizoen al gezien? Was jij ook gelijk fan? Zet 6 april dan in je agenda, dan staat het tweede en tevens laatste (snik) seizoen op Netflix!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response