Wonen

Lage hypotheekrente: 5 droomhuizen in Nederland

David1563 views

Een kleine tien jaar geleden kwam Nederland (net als een groot deel van de Westerse wereld) in een grote financiële crisis terecht, banen gingen verloren, de koopkracht ging achteruit en de huizenmarkt had het zwaar te verduren.

Inmiddels gaat het Nederland weer voor de wind en draait de huizenmarkt als een geoliede machine. Dat zien we terug in de hypotheekrente. Deze is ontzettend laag, wat het aantrekkelijk maakt om een huis te kopen.

Mannennieuws kijkt naar vijf droomhuizen in Nederland die een stuk goedkoper zijn geworden dankzij die hypotheekrente. Tenminste, je moet nog steeds een aardige zak geld hebben, maar dromen kan altijd.

1. Prinsengracht 1109 C (Amsterdam)

Om de hoek van de Magere Brug en Koninklijk Theater Carré ligt Prinsengracht 1109 C, een huis om meteen verliefd op te worden. Al sinds de Middeleeuwen zijn de huizen in de Amsterdamse grachtengordel er alleen voor de meest succesvolle Nederlanders, maar misschien is dit je kans?

Dit enorme herenhuis heeft een prachtige binnentuin, enorme vertrekken en heeft een super modern interieur. Je zou het van de buitenkant niet zeggen, maar je verdwaalt zo in deze enorme woning. Zelfs met de lage hypotheekrente is het wel even sparen, met een vraagprijs van ruim € 5 miljoen.

Bron: Funda

2. Overweer 40 (Nieuwersluis)

Nieuwersluis, gelegen tussen Amsterdam en Utrecht, zal bij de meeste mensen niet direct een belletje laten rinkelen. Toch zouden veel mensen er waarschijnlijk willen wonen als ze het huis aan de Overweer 40 zien. Dit landhuis, dat iets weg heeft van een modern kasteel, staat daar namelijk te koop.

In dit enorme huis heb je onder meer een eigen parkeergarage voor twaalf auto’s, een privélift en zelfs een privébioscoop. Mooier nog: het huis is niet bewoond geweest, dus je gaat wonen in een ‘vers’ huis.

Hou je van het water, dan kun je een bootje aanleggen in je eigen kleine haventje. Het huis is niet zo duur als een pand in Amsterdam, maar met een vraagprijs van ruim € 2 miljoen moet je alsnog even sparen waarschijnlijk.

Bron: Funda

3. Gravin Machteldlaan 7 (Den Haag)

Oh, oh, Den Haag, mooie stad achter de duinen. Dit pareltje van Den Haag aan de Gravin Machteldlaan 7 brengt je gevoelsmatig in een tropisch oord. Het statige pand heeft een overdekte jacuzzi, een verwarmd zwembad en onder meer vier badkamers. De enorme tuin, inclusief palmbomen grenst aan een natuurgebied en brengt serene rust, terwijl je nog altijd dicht bij het hart van Den Haag bent.

In die tuin kun je overigens het hele jaar zitten, want overal bevinden zich heaters die je ook in de koude maanden comfortabel buiten laten zitten. Op vijf minuten van de snelwegen ben je ook nog eens zo in andere delen van de Randstad, wat wil je nog meer?

Nou, waarschijnlijk wat geld. Ook met de huidige lage hypotheekrente zijn de vaste lasten met een vraagprijs van tegen de € 3 miljoen waarschijnlijk nog vrij hoog.

Bron: Funda

4. Julialaantje 2 (Wassenaar)

Wassenaar staat bekend als een oord voor de superrijken van Nederland en met een inkijkje bij Julialaantje 2 zie je direct waarom. Dit monumentale pand heeft alles weg van een paleis en laat je met gemak een koning voelen.

Het pand, gebouwd in de achttiende eeuw, heeft een eigen oppervlakte van ruim 13.000 vierkante meter (!). De tuin mag je eigenlijk geen tuin meer noemen, maar eerder een park. Met onder meer een eigen meertje en een zwembad kun je met gemak op safari gaan in je eigen tuin.

Vraagprijs? ‘Slechts’ € 2,5 miljoen. Koopje toch?

Bron: Funda

5. Bentveldsweg 142 (Aerdenhout)

In de buurt van de kust en Haarlem ligt het kleine plaatsje Aerdenhout waar het duurste huis van Nederland staat dat op het moment van schrijven te koop staat. Nee, dit zal voor vrijwel niemand hier betaalbaar zijn, ook niet met de lage hypotheekrente.

Toch willen we even wegdromen bij dit immense huis. Met enorme kamers, een privé zwembad, een hockey-/voetbalveld, enorme tuin, een interieur en tuin ontworpen door toparchitecten en een monumentale toegangspoort is dit met recht een paleis te noemen.

Mocht je het woonoppervlakte van bijna 1000 vierkante meter onvoldoende vinden, dan kun je altijd nog terecht in het koetshuis van 300 vierkante meter?

Vraagprijs? Bijna € 17 miljoen.

Bron: Funda

 

Hoofdfoto: Shutterstock

Leave a Response