Nieuws

Langer genieten van je fiets of scooter

Redactie MannenNieuws1383 views
langer genieten van je scooter

Je hebt net een nieuwe fiets, of scooter gekocht, en bent erg trots op je prachtige aanwinst. Uiteraard hoop je vele jaren plezier van deze aanschaf te hebben, en wil je er alles voor doen om de veiligheid en kwaliteit van je voertuig te garanderen. Maar hoe doe zorg je daar nu eigenlijk het beste voor? In dit artikel zetten wij als antwoord op die vraag een aantal goede tips voor je op een rijtje, dit alles met maar één helder doel: langer genieten van je fiets of scooter.

Een goed slot is goud waard

Allereerst is het essentieel dat je zorgt dat je nieuwe voertuig voorzien wordt van een kwalitatief fietsslot. Zorg ervoor dat je voor je fiets of scooter altijd een ART goedgekeurd slot koopt. Deze door een officiële instantie beoordeelde sloten, geven de beste veiligheid tegen diefstal. Maar natuurlijk kun je nog veel meer doen. Bijvoorbeeld twee sloten combineren. Een goed schijfremslot (bijvoorbeeld een schijfremslot van Slotenspeciaalzaak.nl) valt prima samen met een kettingslot te gebruiken. En als je voor extra veiligheid dan ook nog een grondanker plaatst, staat je scooter of fiets super safe.

Goed onderhoud

Maar ook goed onderhoud kan wonderen doen. Geef je fiets meerdere keren per jaar een goede onderhoudsbeurt, en zorg ervoor dat de fiets in een schuur staat, zodat door regen of sneeuw geen roetsvorming ontstaat. Voor de scooter is het belangrijk dat je af en toe de bandenspanning en de remmen laat checken. Tussen de 3000 en 5000 kilometer is de scooter daarnaast toe aan een grote onderhoudsbeurt in de garage. Mensen die zelf graag sleutelen, kunnen klein onderhoud aan de scooter ook zelf verzorgen. Zo kun je de scooter zelf afspuiten, en smeren met Teflonspray. Ook is het belangrijk de uitlaat af en toe goed schoon te maken, en met een doek goed ‘vet’ te houden. Ook zelf het oliepeil checken behoort tot de mogelijkheden. Goed onderhoud aan scooter of fiets, zal de levensduur van het voertuig absoluut verlengen. Een goed slot erbij, en je kunt met een gerust gemoed uitzien naar jaren rijplezier!

Leave a Response