Wonen

Niet langer naar je tuin omkijken

David1 comment1405 views
Kunstgras

Het ziet er op televisie en in tijdschriften vaak zo mooi uit: een strak groen grasveld achterin de tuin. Leuk voor de kinderen, voor een picknick en het uitzicht, maar helaas lang niet altijd realiteit.

Een gezond grasveld is namelijk niet eenvoudig te onderhouden. Diverse factoren spelen een rol bij de groei van een grasveld en zonder regelmatig onderhoud neemt onkruid snel het veld over.

Daar bestaat echter een goede oplossing voor, want modern kunstgras is redelijk onderhoudsvrij en bijna niet meer van het echt te onderscheiden.

Minder zorg en meer plezier

Kunstgras wordt nog vaak geassocieerd met een onnatuurlijk uiterlijk dat de tuin er niet gezelliger op maakt. Dit komt echter door kunstgras uit het verleden, dat het niet redt bij de huidige kwaliteit van kunstgras.

Goed kunstgras heeft namelijk een dichte beplanting, behoudt altijd zijn kleur en behoeft veel minder onderhoud dan natuurgras. Door het materiaal onder de losse grassprieten krijgt onkruid niet de kans om op het gazon te groeien, waardoor het uitzicht zonder veel zorg mooi en netjes blijft.

Waar natuurgras in de winter vaal wordt of zelfs afsterft, blijft een kunstgrasgazon het gehele jaar mooi groen van kleur en zijn er geen zorgen over de invloed van het weer.

Kunstgras in tuin

Verschillende soorten kunstgras

Er bestaan diverse soorten kunstgras. Hierbij kan geselecteerd worden op kleur en structuur, maar ook op toepassing.

De meeste soorten kunstgras zijn geschikt voor een tuingazon. Heb je echter spelende kinderen, dan kan er ook gekozen worden voor een type kunstgras dat hiervoor gemaakt is. Dit type kunstgras gaat beter om met wrijving en intensief gebruik, zodat de kans op schade aan het gazon minimaal is.

Bij Topkunstgras is er een uitgebreid aanbod in kunstgrassen. Hierbij kan gekozen worden voor kunstgras voor alle toepassingen, alsmede verschillende kleurcombinaties en dichtheden van kunstgras.

Kunstgras is bijna altijd dichter dan natuurgras, met duizenden grassprieten per vierkante meter. Je hebt hierdoor altijd een egaal gazon zonder kale plekken, zoals dat wel snel optreedt bij natuurgras.

1 Comment

  1. Ik ga kunstgras overwegen. Vorige zomer last gehad van, niet gelogen, duizenden kevers. Enige manier om ze te ‘vangen’ is door water in een witte schaal te doen.. Nou, hele gras leek op een knollenveld vanwege de larven die het gras van onderop opeten.

Leave a Response