Reizen

Last minute citytrip: 4 toffe bestemmingen

Dion950 views
last minute praag

Je hebt een druk leven en je vrienden vast ook. Soms heb je behoefte aan wat tijd met mannen onder elkaar. Wil je daar echt ultiem van kunnen genieten, dan is het leuk om samen een weekendje weg te gaan naar een leuke stad in Europa. Dan kun je het zo laat maken als je wilt, eens echt goed praten met elkaar, dat extra biertje gewoon nemen en je ongans eten aan een uitgebreid ontbijtbuffet. Dat klinkt aantrekkelijk, toch? Een tripje maken met de mannen is overigens ook een uitstekende invulling voor een bijzonder vrijgezellenfeest. Kidnap je verloofde maat en neem hem meer op een  lastminute citytrip. Wij geven je alvast vier tips voor toffe bestemmingen.

boedapest

Boedapest

Voor een goedkope lastminute citytrip is de Hongaarse hoofdstad Boedapest een uitstekende bestemming. Het is een statige stad die de afgelopen decennia netjes gerestaureerd is, en waar van alles te zien en te doen. Van een wandeling op een parkeiland in de Donau, tot het beklimmen van een beste heuvel om bij de burcht van het stadsdeel Boeda te komen, voor een prachtig uitzicht over de Donau en het stadsdeel Pest. Er zijn maar liefst zeven badhuizen in de stad, waar de locals maar al te graag gebruik van maken. Ga heerlijk ontspannen met de jongens in het Gellért of Széchenyi badhuis en daarna op zoek naar waar het bier het allergoedkoopst is. Uiteraard moet je minimaal één keer echte Hongaarse goulash gegeten hebben. Te lui om te lopen? Boedapest heeft een uitstekend metrosysteem.

Praag

Hoewel Praag niet meer zo’n goedkope bestemming is als het ooit geweest is, kun je er nog prima op een relatief klein budget terecht naar Nederlandse maatstaven. Wat je ervoor terugkrijgt is één van de mooiste steden van Europa in een land met een volprezen biertraditie. Vergeet vooral niet dat er aan beide kanten van de rivier de Moldau wat te zien is, en dat het een en ander met elkaar verbonden is door de prachtige historische Karelsbrug. Loop je daar gedurende de warmere maanden van het jaar, dan kom je er menig kunstenaar tegen die (humoristische) portretten van mensen maakt. Misschien een leuk aandenken aan een bijzondere last minute citytrip? Ook leuk om samen met je vrienden te doen in Praag: één van de escape rooms in de stad.

Praag

Gent

Vergeet Antwerpen, want daar ben je vast al geweest, en vergeet Brugge, want daar gaan alle toeristen naartoe. Gent is stiekem de leukste stad van België en is binnen handbereik vanuit Nederland. Het heeft een prachtig middeleeuws centrum dat prima intact is nog de sfeer van een andere tijd ademt. Houden jij en je vrienden van speciaalbier, dan ben je in Gent op de juiste plek om van allerlei lekkere biertjes te proberen. Tip: bezoek herberg De Gulle Griet, waar ze meer dan 500 verschillende bieren. Jullie kunnen het kasteel Gravensteen bezoeken, dat gewoon midden in het centrum van de stad ligt. Binnen vind je een expositie van wapens uit vervlogen tijden, en vanaf de kasteelmuren heb je een fotogeniek uitzicht over de stad.

Gent

München

München is misschien wel de gezelligste stad van Duitsland. Het bier vloeit er rijkelijk en wordt geconsumeerd aan lange houten tafels die uitermate geschikt zijn om als groep mannen in te nemen en de komende uren niet meer te verlaten. Hier hoef je je niet opgelaten te voelen als jullie met elkaar een hoop geluid produceren. De stad heeft een aantrekkelijk oud centrum dat dorps aanvoelt, en vlakbij zijn mooie parken. Wil je nog wat leren, neem dan een Derde Rijk-wandeltour door de stad. Wil je een moment van bezinning, dan is het mogelijk om een halfdaagse excursie naar het concentratiekamp Dachau te ondernemen. Die ontnuchterende ervaring kunnen jullie dan ’s avonds weer verwerken aan de lange houten tafel. Sla zeker de beroemde bierhal Höfbrauhaus niet over.

Munchen

Leave a Response