Uncategorized

Lekkere gourmet recepten

Tom van Pinxteren675 views
Lekkere gourmet recepten

Lekkere gourmet recepten komen het hele jaar van pas. Gezellig met ze alle aan tafel kleine hapjes klaarmaken. Zo hoeft niemand de halve avond in de keuken te staan en is het gezelschap compleet. In dit artikel een aantal gourmet ideeën waar je wellicht nog niet aan had gedacht. Je zult lezen dat er ook voor de vegetariërs genoeg lekkere gerechten zijn om klaar te maken in je pannetje.

Gourmet omelet hapjes

Een omelet is een van de lekkere gourmet recepten waarmee veel gevarieerd kan worden. Hier volgt een suggestie om het klaar te maken. Je hebt nodig:

2 eieren

50 ml melk

Zout

Peper Zonnebloemolie

Gehalveerde cherrytomaatjes

4 reepjes rode paprika

8 ringen van rode ui 

Gesneden bieslook. 

Giet het mengsel van eieren en melk in je pannetje en maak het op met de groenten. Lekker en gezond. Een van de recepten voor gourmet die vegetarisch zijn.

Kippenvleugels voor de gourmet

Gourmet recepten bevatten natuurlijk vaak vlees. Zo ook dit recept. Je hebt nodig:

8 kippenvleugels

5 eetlepels honing

3 eetlepels hoisinsaus

1 eetlepel mosterd 

Een kwart theelepel chilivlokken

4 eetlepels zoete sojasaus

Een klein gesneden bosui

Let op! Dit moet al voor het gourmetten gedaan worden. Stop de vleugels in een kleine pan. Voeg de honing, hoisinsais, mosterd, chilivlokken en sojasaus toe. Ze de pan op het vuur met de deksel erop en breng het goedje aan de kook. Roer het geheel even door en laat het vervolgens 20 minuten pruttelen op laag vuur. Wanneer de vleugels gaar zijn laat je de boel afkoelen. Tijdens het gourmetten warm je ze op in je pannetje met wat bosuitjes. Lekkere gourmet ideeën voor de kipliefhebbers.

Een pannetje zalm

Ook gourmet recepten met vis zo heerlijk natuurlijk. Hiervoor heb je nodig:

100 ml witte wijn

100 ml visbouillon

200 ml kookroom

160 gram zalm zonder vel

Zout

Peper 

4 theelepels boter

Takjes dille

Vooraf breng je in een klein pannetje de witte wijn, visbouillon en room aan de kook. Laat het ongeveer tot de helft inkoken. De zalm moet van tevoren in plakken gesneden worden. Tijdens het gourmetten schep je de saus in je gourmetpannetje. Leg de zalm erbij en bestrooi het met peper en zout. Vervolgens schep je de boter er overheen. Na drie minuten zet je de zalm even onder de grill. Na 2 minuten is het klaar en kan je het nog versieren met een takje dille. De zalm valt onder de luxe gourmet recepten.

Courgette recept voor gourmet

Je hebt nodig:

Een courgette

Kleine plakjes vette kaas 

Kerriepoeder

Olie

Snij de courgette in plakjes van een halve centimeter. Bak de courgette met wat olie in het pannetje. Erbovenop leg je de kaas en vervolgens de kerriepoeder. Het is enorm simpel, maar wel erg lekker. Gourmet recepten met groenten zijn een fijne afwisseling tussen al het vlees wat je in de pan kan gooien.

Dit waren een aantal lekkere gourmet recepten voor als er iets te vieren is. Als je maar genoeg afwisselt is gourmetten elke keer weer een feest. Hoezo zou je het alleen met kerst doen? Zomers buiten in de tuin is het net zo lekker. Ga je het toch tijdens de feestdagen proberen? Lees dan hier over een aantal originele recepten voor oliebollen en wat tips voor lekkere champagne.

Leave a Response