Vrouwen

Low-budget daten: 5 romantische dates die niets kosten!

Jaro1388 views
gratis-dates-goedkoop

Als vrijgezelle man kun je gaan en staan waar je maar wilt. Veel mannen genieten optimaal van het vrijgezellen leven. Denk aan one night stands, maar ook vooral dates. Tegenwoordig is het veel makkelijker om leuke dames te ontmoeten. In de kroeg, in de club, maar ook vooral online. Dating apps als Tinder zijn erg populair en je hebt zo een match te pakken. Maar dan? Na een paar dagen chatten, wil je natuurlijk een keer in het echt afspreken. Jullie gaan op ‘date’. Maar de meeste dates zijn niet goedkoop. Denk aan een filmpje pakken, uit eten en nog ergens wat drinken. Zit jij op het moment even krap bij kas, maar wil je toch op date? Met een tindermatch, scharrel of gewoon met je partner? Het kan allemaal, wij hebben 5 low budget dates op een rijtje gezet die in principe niets kosten!

Goedkoop daten

Vroeger waren de ongeschreven regels op het gebied van daten duidelijk. De man vraagt de vrouw uit én de man betaalt. Tegenwoordig is het allemaal niet meer zo zwart op wit. Vaak worden de kosten gesplit én wordt in overleg bepaalt waar jullie naartoe gaan. Of de vrouw bepaalt waar de dat plaatsvindt, het kan allemaal. Daarnaast zijn er vandaag de dag veel meer mogelijkheden op gebied van daten. Denk aan escaperooms, workshops, preparken, noem maar op. Nadeel? Deze kosten allemaal veel geld. Gelukkig kun je ook goedkoop daten, of zelfs gratis daten. Wij hebben een aantal goedkope romantische dates op een rijtje gezet die praktisch gratis zijn!

1 Midnight picknick

Wat is er romantischer dan een picknick onder een prachtige sterrenhemel? Een goedkoop date idee voor in de zomer is de ‘midnight picknick’. Kies een mooie plek in de natuur, het liefst op een heuvel, zodat je de lucht goed kunt zien. Spreek bij je thuis af en houd het een verrassing. Bereid lekkere hapjes voor en wat te drinken bijvoorbeeld een goede fles rode wijn. Vergeet natuurlijk niet een warme deken en een kleedje met kussens, zodat jullie er lekker ontspannen bij kunnen zitten. Oh, en we hoeven natuurlijk niet te vermelden dat dit unieke date idee alleen werkt tijdens een heldere nacht. Anders komt de prachtige sterrenhemel natuurlijk te vervallen.

gratis-dates-sterren-kijken

Lees ook: 5 winterdates waar ze van zal smelten!

2 Stedentrip in eigen land

Stedentrips zijn populair als date, met name wanneer jullie elkaar al een tijdje kennen. Een paar nachten in een mooi hotel ergens in een mooie Europese stad. Rome, Barcelona, Parijs, noem maar op. Dit kost echter wel flink wat geld. De vlucht, de overnachting en natuurlijk moet er ook lekker gegeten worden. Een ‘gratis’ stedentrip is echter ook mogelijk. En wel in ons eigen prachtige landje. Rij met je scharrel naar een leuke stad in Nederland en breng daar de dag door. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt natuurlijk lunch en koffie meenemen, een gratis stadswandeling maken en wellicht een paar exposities bezoeken. Dit kost je verder niets. 

3 Netflix & Chill

Deze vind je niet terug in de lijst van ‘meest unieke date ideeën’, maar low-budget is ‘ie wel! Netflix&Chill kun je natuurlijk aankleden zoals je zelf wilt. Kies bijvoorbeeld een romantische film, maak zelf lekkere hapjes, haal wijn in huis en versier het huis. Zet kaarsjes neer, zorg voor voldoende kussens en dekens en start de film. In plaats van een film kun je er natuurlijk ook voor kiezen om een goede serie te ‘bingen’. Nogmaals, niet de meest unieke date, maar succes is over het algemeen gegarandeerd!

4 Koken

Voel jij je wel thuis in de keuken? Dan kun je altijd nog een diner bij jou thuis voorstellen aan je date. Doe net alsof jullie in het restaurant zijn. Dek de tafel op een nette manier, kaarsjes in de kamer, een ontspannen playlist en natuurlijk een heerlijke maaltijd. Net zo gezellig als in een restaurant. Na afloop samen afwassen en bijkletsen en de date is compleet. 

5 Het strand

Nederland is gezegend met een prachtige kustlijn. Er zijn in Nederland dus genoeg stranden te vinden. Van Scheveningen tot aan Vlissingen vind je kilometers kust met prachtige stranden. Wanneer je het slim aanpakt, kost een dagje strand je praktisch niets. Je kunt deze dat ’s winters doen, maar natuurlijk ook in de zomer. In de winter kun je een romantische strandwandeling maken en in de zomer kun je natuurlijk lekker aan het strand liggen en zwemmen.

Praktisch gratis

Kortom, bovenstaande goedkope dates zijn praktisch gratis. Oftewel, je hoeft geen entree of iets dergelijks te betalen. De reis met de trein of de auto, de ingrediënten (koken), de materialen, etc. kosten natuurlijk wel geld. Goedkoper dan deze dates ga je het echter niet vinden!

Wat is jouw favoriete lowbudget date of gratis date? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Jaro
Jaro is schrijver, Digital Nomad en eigenaar van de lifestyle blog Tipify. Hier vind je handige tips voor jongvolwassenen.

Leave a Response