AutomotiveLifestyleReizen

Maak deze zomer de rit van je leven!

Redactie MannenNieuws806 views
Maak deze zomer de rit van je leven!

Haal dit hoogseizoen alles uit het mooie weer door lekker met je scooter te gaan touren! Met je trouwe gemotoriseerde tweewieler kun je lange afstanden leggen en ondertussen van prachtige uitzichten genieten.

En als je partner en vriendenkring eveneens voorzien zijn van zo’n prachtig voertuig wordt je zomer natuurlijk helemaal een feest! Bereid je dus maar voor op de gezelligste uitstapjes.

Toegegeven, een scooter vergt niet zoveel lichamelijke inspanning als fietsen. Maar je komt wel veel verder en je hebt er niet extreem veel brandstof voor nodig. Bovendien is een scooter toch veel mooier, sneller en flitsender dan z’n door spierkracht aangedreven broertje? En het oog wil ook wat! Daarnaast heb je altijd wat te doen als je een scooter in bezit hebt. Om deze in perfecte staat te houden, zal er immers wat gesleuteld moeten worden. Interessante klusjes liggen in het verschiet!

Ready, set… ready?

Voordat je volledig los gaat op de openbare weg, is het goed om je scooter nog een tijdje in de garage te houden. Tenminste, totdat je zeker weet dat ie klaar is voor de zomer. Voor de zomer? Jazeker! Bijvoorbeeld door te controleren of je wel de juiste banden gebruikt. Winterbanden helpen je door de koudere periodes heen en zorgen ervoor dat je niet wegglijdt. Maar ze zijn niet bestand tegen droge en warme wegen waar ze in de zomer overheen zouden moeten rijden. En in de winter zijn zomerbanden uiteraard niet geschikt. Maak dus niet de fout om met de verkeerde banden het wegdek te betreden.

Bovendien is het belangrijk om allerlei zaken rondom de toestand van je scooter goed te bekijken als ie een tijdje binnen heeft gestaan. Het oliepeil, de bandendruk en de inhoud van je tank bijvoorbeeld. Zodra je het gevoel hebt dat alles wel snor(fiets) zit, kun je het beste eerst een proefritje maken.

New Life

Functioneert alles naar behoren? Gefeliciteerd! Zo niet, dan kan het zijn dat je enkele onderdelen moet vervangen om je scooter nieuw leven in te blazen. Als je voertuig niet start, is mogelijk de brandstof op. Of je bougies zijn aan vervanging toe. Ga niet halsoverkop aan de slag, probeer eerst goed de oorzaak van het probleem te vinden.

Als er sprake is van roest of een te grote rookontwikkeling, kan een nieuwe scooter uitlaat kopen de oplossing zijn. Kijk ook goed de brandstofleidingen en je remmen na voordat je de weg op gaat. Zo voorkom je dat je onderweg voor nare verrassingen komt te staan en kun je volop genieten van een zonnige rit!

Ben je meer fan van motoren? Bekijk dan ons artikel over motoren zomerklaar maken.

Leave a Response