Lifestyle

Maak je bedrijf vindbaar via Google Afbeeldingen

Redactie MannenNieuws391 views
Maak je bedrijf vindbaar via Google Afbeeldingen

Hoger scoren in google is het doel van iedere website. Veel bedrijven focussen zich op het scoren van een hoge positie in de reguliere zoekresultaten, maar ook een hoge positie in Google Afbeeldingen kan veel kliks naar je website opleveren. Hoe je dit precies voor elkaar krijgt en hoe je hoger in Google komt, vertellen we je in dit blog.

Een hoge positie in Google Afbeeldingen

Veel mensen gebruiken zoekmachines om op zoek te gaan naar relevante informatie, maar er wordt ook ontzettend veel naar foto’s en afbeeldingen gezocht. Via Google Afbeeldingen vind je oneindig veel plaatjes die relevant zijn voor de desbetreffende zoekwoorden. Een hoge positie in de reguliere zoekresultaten is belangrijk, maar ook een hoge positie in Google Afbeeldingen kan je meer bezoekers opleveren. Het grote voordeel van geoptimaliseerde afbeeldingen op je website is dat er meer informatie wordt gegeven aan robots van Google. De robots begrijpen zo beter waar je website over gaat, waardoor je hoger in de zoekresultaten eindigt.

Vindbaar worden in Google Afbeeldingen

Vindbaar worden in Google Afbeeldingen

Allemaal leuk en aardig, maar hoe krijg je het nu eigenlijk voor elkaar om in de resultaten van Google Afbeeldingen terecht te komen? Je begint met het bestand van de afbeelding een relevante naam te geven. Gebruik bijvoorbeeld de zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Ook de zogenoemde Alt-tag die je aan je afbeelding geeft is erg belangrijk. De robots van Google kunnen deze tekst lezen en weten hierdoor wat er ongeveer op de afbeelding te zien valt en of de afbeelding relevant is voor de content op de pagina. Heeft jouw afbeelding een relevante Alt-tag en zoekt iemand op deze woorden in Google Afbeeldingen? Grote kans dat jouw afbeelding, en hiermee ook de link naar je website, in de resultaten verschijnt.

Unieke foto’s van hoge kwaliteit

Van veel verschillende onderwerpen zijn al duizenden en soms zelfs miljoenen afbeeldingen te vinden. Je hebt dus veel concurrentie! Zorg er daarom voor dat je unieke foto’s op je website plaatst. Zelfgemaakte foto’s zijn altijd beter dan aangekochte foto’s van stockfoto websites. Ook de kwaliteit van de afbeelding doet ertoe. Zorg er in verband met de laadtijd van je website wel voor dat de afbeeldingen niet te groot zijn. Je website wordt ook sneller door de afbeeldingen eerst te comprimeren.

Leave a Response